Evlerin üstüne askeri uçak düştü

Endonezya’nın Kuzey Sumatra bölgesinin başkenti Medan’da Hercules C-130 tipi bir askeri nakliye uçağı, otel ve evlerin olduğu bölgeye düştü.

Evlerin üstüne askeri uçak düştü

Medan’dan kalktıktan birkaç dakika sonra düşen uçak, 116 kişinin ölümüne neden oldu. Kaza nedeniyle evler enkaz haline gelirken otomobiller de alev aldı. Kazada 116 kişinin hayatını kaybettiği bildirilrken Endonezya Hava Kuvvetleri hiç kimsenin hayatta kalmadığını açıkladı. Uçakta 101 yolcu ve 12 mürettebat olduğu bildirildi.Uçağın düştüğü bölge kordon altına alınırken, civarda yaşayanlar tahliye edildi.

Sumatra Adası’nın kuzeyinde yer alan Medan şehrindeki kazada bazı yaralıların durumunun ağır olması nedeniyle ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

Havalandıktan yalnızca 2 dakika sonra yere çakılan Hercules C 130 tipi askeri uçağın 50 yılı aşkın bir süredir kullanımda olduğu iddia edildi.

Ölenlerin ne kadarının uçakta, ne kadarının yeni inşa edilen yerleşim bölgesinde olduğu bilinmiyor. Endonezya Ordusu, C-130 Hercules nakliye uçağında bulunan12 kişiden beşinin cesetlerinin bulunduğunu açıkladı.

Arama Kurtarma Birimi Sözcüsü Hisar Turnip, ‘En son aldığımız bilgiye göre 38 kişi öldü. Sayı artabilir’ dedi. Golden Eleven Oteli’nin çalışanlarından Elfrida Efi, uçağın birkaç kez üstlerinden geçtiğini, en sonunda da otelin çatısına çarptığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X