Evlerine kavuştular

Mustafakemalpaşa Dere ve Yeni Dere Mahalleleri’nde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TOKİ tarafından gerçekleştirilen sosyal yaşam projesinde 384 aile ev sahibi oldu.

Evlerine kavuştular

SEZGİN EREN

Proje kapsamında her iki mahalleye yakın bir alanda yaptırılan 384 konutluk TOKİ evlerinin tamamlanmasının ardından dairelerin kura çekimleri gerçekleştirildi. İlçenin spor salonunda gerçekleştirilen kura çekiminde toplam 384 daire sahiplerini buldu. Toplamda 14’ü engelli, 454 ailenin alt gelir başvuru yaptığı kura çekimlerinde şanslı olan 384 aile ev sahibi oldu. Kura çekimlerine engelli ailelerin dairelerinin belirlenmesiyle başlandı. Noter gözetiminde gerçekleştirilen kura çekimlerini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Özdağ ile  Mustafakemalpaşa Kaymakamı Yalçın Bulut gerçekleştirdi.  

20 YIL ÖDEME

Heyecanın doruğa ulaştığı kura çekimleri sonunda ev sahibi olan aileler, 100 ila 130 TL arasında değişecek olan uygun taksitlerle 20 yıl  boyunca ödeme yapacak. Kura çekimlerinde isimleri okunmayan yaklaşık 70 aile yedek listelerine yazıldı. Doğal gaz sistemli ve modern bir şekilde inşa edilen TOKİ konutlarında sosyal tesisler ve çocuk oyun alanları bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X