Evlilik programıyla tanınmıştı… Fuhuştan gözaltında!

Adana merkezli 14 ilde internet üzerinden site kurup 700 kadına fuhuş yaptırdığı ileri sürülen çeteye yönelik yapılan operasyonda aralarında özel bir kanalda izdivaç programına katılan gencinde bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Evlilik programıyla tanınmıştı… Fuhuştan gözaltında!

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri 54 “eskort” sitesine yönelik Adana’nın yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Muğla, Gaziantep, Kocaeli, Mersin, Hatay, Şanlıurfa ve Malatya’da 24 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Üç ay süren teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen operasyonda, yaklaşık 700 kadının mağdur edildiği siteleri yöneten örgüt mensubu ikisi kadın 20 kişi yakalandı.

Örgüt lideri Mehmet A’nın da aralarında bulunduğu şüpheliler Adana’ya getirilerek Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar daha sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Gözaltına alınanlar arasında ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan izdivaç programına damat adayı olarak katıldıktan sonra ünlenen Birkan K’nin (23) da olduğu görüldü. Birkan K’nin iki kadına fuhuş yaptırdığı

iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Site üyeliklerini kategorilere ayırmışlar

Örgütün kadınlara aylık bin ila 6 bin lira karşılığında sitelerden abonelik verdiği, üyelikleri 6 bin liraya “gold”, bin liraya ise “silver” isimleri altında kategorilere ayırdığı belirlendi.

Aylık ortalama 600 bin lira kazandığı tespit edilen örgütün banka hesabındaki yaklaşık 6,5 milyon liraya el konuldu.

Şüphelilerden, örgüt lideri Mehmet A’nın eşi Yıldız A’nın (31) örgüte hesaplarını kullandırdığı, bir diğer kadın şüpheli Buket K’nin (31) ise kadınların boy, kilo ve saç rengi gibi özellikleri konusunda site ilanlarına metin

hazırladığı belirtildi.

Ayrıca, örgüt liderinin her il için siteleri yönetmesi ve reklam alması için birini atadığı bilgisine de ulaşıldı.

“Evlilik programına katılan genç iki kadına fuhuş yaptırıyor”

Özel bir televizyon kanalın da yayınlanan izdivaç programına katılarak ünlenen Birkan K’nin (23) de gözaltında olduğu ortaya çıktı. Polisin Birkan K.’yi biri Azeri iki kadına site üzerinden fuhuş yaptırdığı onların reklamını siteye verdiği ileri sürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X