Evliya Çelebi yolu yeniden hayat buluyor

İnegöl’de Evliya Çelebi Yolu’nu ziyaret eden gezginlerin yürüyüş yolunu rahat bir şekilde yürümeleri için yönlendime çalışması yapıldı.

Evliya Çelebi yolu yeniden hayat buluyor

İnegöl Belediyesi, Antalya Demre Belediyesi ve Isparta Eğirdir Belediyesi iştirakçiliğinde yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen ‘Avrupa’dan Türkiye’ye Yürüyoruz’ projesinin işlerlik kazanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda İnegöl’de Evliya Çelebi Yolu’nun gelecek yıllarda daha etkin bir şekilde kullanılması amacıyla tabela ve işaretleme çalışmaları yapıldı.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Genel adı Avrasya Yolu olarak belirlenen İnegöl’de Evliya Çelebi Yolu, Isparta’da Aziz Paul Yolu ve Demre’de Likya Yolu’nun gelecek yıllarda daha etkin bir şekilde kullanılması adına tabela ve işaretleme çalışmaları geçtiğimiz hafta İnegöl’de gerçekleştirildi. İnegöl Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü kontrolünde, Fen İşleri personelinin işgücüyle ve Kültür Rotaları Derneği’nden Onat Alan’ın katılımıyla yeni tabela dikimi, yazıların değişimi, mevcut tabelaların onarımı, dere hattından geçişlerde kullanılacak küçük köprü, 80 kilometrelik hatta tamamlandı. İnegöl’de Evliya Çelebi Yolu’nu ziyaret eden gezginlerin yürüyüş yolunu rahat bir şekilde yürümeleri adına en önemli çalışmanın tabelalandırma çalışması olduğundan, Evliya Çelebi Yolunun güncel tutulması sağlanmıştır” dedi.

TURİZME DEĞER KATACAK

Rota üzerindeki diğer turizm cazibelerinin tanıtılarak, yerel halkın teşvik edilmesinin önemine de değinen Aktaş, “Birçok önemli değeri barındıran bir şehir hüviyetine sahip İnegölümüzün her geçen gün kendinden daha fazla söz ettirdiğine şahitlik ediyoruz. Evliya Çelebi Yolunun turizm potansiyelimize önemli bir katkı vereceğine inancımız tam” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X