“Evliyalar Diyarı”nda Kadir Gecesi Sevinci

Evliyalar diyarı olarak bilinen Siirt’te ‘bin aydan daha hayırlı’ olan Kadir gecesi idrak edildi. Tillo ilçesi başta olmak üzere kent merkezinde ç…

“Evliyalar Diyarı”nda Kadir Gecesi Sevinci

Evliyalar diyarı olarak bilinen Siirt’te ‘bin aydan daha hayırlı’ olan Kadir gecesi idrak edildi. Tillo ilçesi başta olmak üzere kent merkezinde çok sayıda camiyi dolduran kalabalık, geceyi ihya etti. Siirt Çarşı Camii’nde teravih namazı öncesi vaaz veren Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin en iyi şekilde idrak edilmesi gerektiğini hatırlattı. Arvas, “Bin aydan daha hayırlı olduğun bizzat Allah tarafından bize tevdi edilen kadir gecesini, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde, bölgemizde de ihya ediyoruz. Rabbimiz (cc), bizi ramazan ayına kavuşturduğu gibi, bizi, kadir gecesini gerçek manada idrak edenlerden eylesin. Bunca kıymetli olan ve 84 yıla tekabül eden kadir gecemiz mübarek olsun.” dedi. Teravih namazı sonrası mevlit ve hatmi şerif okundu. Mevlit programı sonrası Siirt Emniyet Müdürlüğü personeli, geçen hafta Siirt-Eruh karayolunda şehit edilen polis memuru Bünyamin Toğrut’un hayratına lokum dağıttı. Kentteki çok sayıda camide özel programlar düzenlendi. Ayrıca Tillo ilçesinde Şeyh Bedrettin ve Molla Burhan medreselerinde düzenlenen mevlit özel programları, gelen konuklara savur yemeği ikramı ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X