‘Evren’in vefatı 12 Eylül’ün izlerini silemez’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in cenaze törenine CHP’den kimsenin katılmayacağını belirterek, “Evrenin vefatı 12 Eylül’ün izlerini silemez” dedi.

‘Evren’in vefatı 12 Eylül’ün izlerini silemez’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV’nin canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in vefatı ile ilgili olarak, “1980’leri yaşayan bir kişi olarak, o yıllar şerit gibi önümden geçti. Bu toplum, bu kadar ağır bedeller ödemeli miydi? Hayır, ödememeliydik. Demokrasimizde aksamalar, yanlışlıklar olabilir, bunları daha farklı bir üslupla düzeltebilirdik ama topluma çok ağır bedeller ödetildi” ifadelerini kullandı.

Evren’in cenaze törenine CHP’den kimsenin katılmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, “12 Eylül darbesi sadece bizim partiye değil, topluma ağır bedeller ödeten, demokrasiyi gerileten bir darbe” dedi.

Evren’in vefatının 12 Eylül’ün izlerini silemeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “12 Eylül darbe hukukunun izlerini silecek biziz. Eğer biz siyasetçiler olarak bu görevimizi yapamıyorsak demokrasiye inanmadığımız için. 12 Eylül darbe hukukunun bize sağladığı olanakları, başkalarına sağlamayalım diye iktidar olup darbe hukukunun arkasında duruyoruz demektir” şeklinde konuştu.

“Rakibim yok”

“Rakibiniz Cumhurbaşkanı Erdoğan mı, yoksa Başbakan Davutoğlu mu?” sorusuna Kılıçdaroğlu, rakibi bulunmadığını, başbakanlık koltuğunun boş olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu, seçim stratejini Erdoğan ya da Davutoğlu’na göre belirlemediğini kaydederek, meydanlarda Türkiye’nin mevcut durumunu ve CHP’nin neler yapabileceğini anlattığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, seçim vaatlerindeki ekonomik unsurların işverene herhangi bir yük getirmeyeceğini de ifade ederek, “Kaynak var bu ülkede. Bütün vaatlerimizin milli gelire oranı yüzde 2,89” dedi.

“Cumhurbaşkanına başka bir yer vereceğiz”

“Siz başbakan olursanız nereyi kullanacaksınız?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, başbakanlık binasını kullanacağını, Çankaya’nın yine Cumhurbaşkanlığı olacağını söyledi.

“Seçimi kazandığınız takdirde, Sayın Cumhurbaşkanı’nı Saray’dan çıkaracak mısınız?” sorusuna, Kılıçdaroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’na başka bir yer vereceğiz” yanıtını verdi.

“İmam hatipler ve Diyanet kapatılmayacak”

İmam hatip okullarının kapatılmayacağını ama eğitimin niteliğini artıracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığının kapatılması doğru değil ama oranın bütün inançları temsil edebilecek bir yapılanmaya ihtiyacı var” diye konuştu. 

“Herhangi bir partiyi tehlike olarak görmüyorum”

Kılıçdaroğlu, “HDP’nin kendileri için tehlike olup olmadığı” sorusunu yanıtlarken, herhangi bir siyasi partiyi tehlike olarak görmenin mümkün olmadığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X