Evren’in vefatına hükümetten ilk yorum

Kalkınma Bakanı Yılmaz, “Kenan Evren öldü ama 12 Eylül anayasası bir çok defa değiştirilmesine rağmen halen yürürlüktedir” dedi.

Evren’in vefatına hükümetten ilk yorum

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’da seçim çalışması kapsamında Yenişehir ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu ve gazetecilerin 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in vefatına ilişkin sorularını yanıtladı.

Yılmaz, gelenek olarak ölen kişinin arkasından kötü konuşulmadığını belirterek, “Allah rahmet eylesin” dedi.

Evren’in ölümüyle bir dönemin tekrar gündeme geldiğini bildiren Yılmaz, “12 Eylül’de  ülkemiz çok acılar yaşadı. Onları hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Allah bir daha memleketimize böyle gönler yaşatmasın diyoruz” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin geçmişte darbelerden çok çektiğini ve büyük bedel ödediğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Şimdi çok şükür Türkiye bunları geride bırakmış bir ülke. Ancak şunu da söylemek zorundayım. Kenan Evren öldü ama 12 Eylül anayasası bir çok defa değiştirilmesine rağmen halen yürürlüktedir. İnşallah 7 Haziran seçiminden sonra yeni, sivil ve özgürlükçü bir anayasa yaparak, o devri tamamen kapatmayı da cenabı Allah nasip etsin. Ülkemiz artık o günlere dönmemeli, daha ileriye gitmeliyiz.”

Bakan Yılmaz, geçmişe intikamcı değil, ibret alıcı bir mantıkla yaklaşılması gerektiğine değinerek, şunları kaydetti:

“Geçmişin hatalarından dersler çıkartmak ve geleceğimizi bu zemin üzerinden inşa etmek durumundayız. Türkiye artık doğrultusunu belirlemiş bir ülkedir. Her geçen  gün daha demokratik, özgürlükçü, ekonomisi gelişmiş bir ülke olacak inşallah. Bütün bu demokratikleşme süreçlerine katkıda bulunan herkese de yürekten teşekkür ediyoruz.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X