EVTEKS’e Bursa damgası

İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı (EVTEKS), CNR Expo’da sektör temsilcilerini buluşturdu.

EVTEKS’e Bursa damgası

Türkiye’den ve dünyadan yaklaşık 800 firma ve 2 bin markanın yer aldığı fuara, Bursalı firmalar önceki yıllarda olduğu gibi yine yoğun katılım sağladı.

229 Bursalının stant açtığı fuarı değerlendiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’de ev tekstili sektöründe büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi. söz konusu organizasyonun Heimtextile’den sonra dünyanın en büyük ikinci buluşması olduğuna dikkat çeken Burkay, “Yurt dışından gelen ziyaretçi ve katılımcılar, bu fuarda ev tekstil sektörünün yükseliş trendinde olacağının sinyallerini verdi.

İhracatta AB pazarı başta olmak üzere pozitif yönde gelişmeler yaşanıyor. Bu fuarın etkileriyle 2018 yılını sektör olarak en az yüzde 10-15’lik ihracat artışı ile tamamlamayı umuyoruz” dedi.

MODANIN MERKEZİ TÜRKİYE

Türkiye’nin hammadde zenginliği, büyük pazarlara yakınlığı ve yüksek üretim becerisi ile ev tekstilinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Burkay, şöyle konuştu: “Üretimin her alanında kalite ve inovatif yaklaşım uluslararası alandaki gücümüze güç katacaktır.

Sektörde marka üretimine ağırlık vermemiz şart. 40 yıl önce kendi tasarımlarımızı yapmakla birlikte ağırlıklı olarak İtalya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin tasarımlarını takip ederdik. Son yıllarda dünya ev tekstil sektöründe moda ve trendlerin belirlendiği en önemli merkezlerden bir tanesi artık Türkiye oldu.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X