Eximbank Bursa’ya şube açıyor

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, uzun süredir sürdürdüğü girişimin sonuç verdiğini ve Türk Eximbank’ın Bursa’ya şube açma kararı aldığını söyledi.

Eximbank Bursa’ya şube açıyor

Bunun Bursa için çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, şube için yer bakıldığını kaydetti. Şahin, ”Halen üç personelin görev yaptığı irtibat bürosu şubeye dönüştüğünde, Bursa ve bağlı bölgelerdeki ihracatçılarımızın eli daha da güçlenecek. Artık ihracatçılarımız, istedikleri krediye daha hızlı ve daha kolay ulaşacak. Ucuz ve güçlü kredi elde etme imkanları artmış oldu. Türkiye ihracatında önemli paya sahip Bursa, yeni imkanlarla ihracattaki katkısını daha da arttıracaktır” diye konuştu.

CİDDİ ARTIŞ BEKLİYORUZ

Bankanın Bursa bölgesinde kullandırdığı kredi miktarlarına ilişkin de bilgi veren Şahin, 2014’te yaklaşık 850 milyon dolar, 2015’te 925 milyon dolar olan söz konusu miktarın 2016’da 1 milyar doları bulduğunu dile getirdi. Şahin şöyle devam etti:

”Tüm olumsuzluklara rağmen ihracatçılarımız, hükümetimizin de destek ve teşvikleriyle yoluna devam etmiştir. Bankalar aracılığı ve doğrudan kullanılan kredi miktarlarındaki artış, ülke ekonomisinin de ne kadar dinamik olduğunu gösteriyor. Şube açılmasıyla kullanılan kredilerde çok daha ciddi artışlar bekliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X