Eximbank’ın ihracatçıya desteği büyük

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Eximbank’ın altı aylık faaliyet sonuçları ve yıl sonu hedeflerini aktardı.

Eximbank’ın ihracatçıya desteği büyük

Zeybekci dün düzenlendiği basın toplantısında, Eximbank’ın 2017 yılına, atılım dönemine yakışır bir giriş yaptığını anlatarak, verilen desteği ilk 6 ayda geçen yıla kıyasla yüzde 15 artırdığını, 2017 yılının ilk yarısında 10,1 milyar dolar kısa vadeli, 1,6 milyar dolar orta ve uzun vadeli olmak üzere toplam 11,7 milyar dolar tutarında kredi kullandırıldığını söyledi.

Yine aynı dönemde alacak sigortasıyla gerçekleştirilen ihracat tutarının ise 7 milyar dolar olduğunu ifade eden Zeybekci, “Böylece toplam destek, yüzde 15 yükselişle 18,7 milyar dolara ulaştı. Bu rakamlar Eximbank’ın ilk 6 ayda Türkiye ihracatına destek oranını 1,1 puan artırmasını sağladı. Bu sayede de toplam ihracatın kredilendirme oranını da yüzde 24,2’ye çıkardığını gösteriyor. Başka bir ifadeyle her 100 dolar ihracatın 24 dolarını Eximbank kredilendirmiş oldu. Banka, bu yılın sonunda 25,4 milyar dolar nakdi kredi desteği, 14,4 milyar dolar da alacak sigortası desteği olmak üzere toplam desteğini yüzde 21 artırarak 39,8 milyar dolara yükseltmeyi öngörüyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X