‘Eyalet sistemine karşıyız’

Referandum çalışmaları için İnegöl’e gelen eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Anayasa değişikliğiyle beraber eyalet sisteminin asla söz konusu olmadığını söyledi.

‘Eyalet sistemine karşıyız’

AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı’nca iş adamları ve STK temsilcilerine yönelik düzenlenen toplantıda konuşan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, “Bizim eyalet sistemine geçişle ilgili bir gayretimiz yok. Eyalet kurulmasına karşıyız. Dünyada farklı örnekleri var. Başkanlık sistemi olduğu halde eyalet olan var, parlamenter sistem olduğu halde eyalet olan var. Biz tarihimize uygun bir yapı oluşturmak istiyoruz. Eyalet sistemi, hiçbir şekilde kabullenemeyeceğimiz bir şey. 16 Temmuz sabahı bu hainler başarılı olsalardı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Kürdistan kurulmuştu. Almanya, Hollanda gibi ülkeler, böyle bir şey olsaydı tanırdı. Ülkemizin polisi birbirine silah sıkıyor, askeri bölünmüş birbirine silah sıkıyor asıl eyalet sistemi o zaman oluşurdu. Bunların yapmak istedikleri buydu” dedi.

Anayasa değişikliğinin ülkenin hukuken yeni bir çerçeveye oturtulması olduğunu ifade eden Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak için yapmamız gerekenleri yapmalıyız. Sıra dışı olayların sıradan çözümleri olmaz. Anayasa değişikliği ülkenin hukuken yeni bir çerçeveye oturtulmasıdır. Biz rejim değiştirmek istemiyoruz. Devletin karşı karşıya kaldığı tehdit sıradan bir tehdit değil. 18 yaşına düşürmeseydiniz ölür müydünüz? Hayır, sistem devam ederdi ama neden 18 yaşına gelmiş çok kabiliyetli birinin önünü kapatalım. Bu ülkede vesayet sisteminin önü kapatılacak, sistematiğe bağlanacak ve Türkiye’nin önü açılacak. 600 vekile çıkarmazsak ne olur? Daha fazla seçmen ile daha fazla milletvekili ilgilenmiş olur. Bizim devleti, milleti en fazla tehdit eden bu yapıya karşı bir sistem değişikliğine gitmemiz gerekiyor. İnegöl’ün her zaman olduğu gibi sağduyusu, beyni, basireti, feraseti ile beraber evet tercihini yapacağına inanıyorum.”

Taner Yıldız Kestel programı çerçevesinde de AK Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret edip, Kestel Organize Sanayi Bölgesi ve Uludağ OSB’de işadamlarıyla bir araya geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X