‘Eylemleri cezasız kalmayacak’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Washington Post’ta yayınlanan makalesinde, Türkiye’yi hedef alan terör örgütlerinin, eylemlerinin cezasız kalmayacağını bilmesi gerektiğini ifade etti.

‘Eylemleri cezasız kalmayacak’

Davutoğlu yazısında, Türkiye’nin, güney sınırlarında ulusal güvenliğine yönelik birçok tehditle karşı karşıya olduğunu kaydederek, “Şam’daki meşrutiyetini yitirmiş bir rejim ile terör organizasyonu DAEŞ barbarlıkta yarışırken, Suriye’de yüz binlerce insanın öldüğünü, 2 milyonu Türkiye’de olmak üzere milyonlarca insanın evlerinden edildiğini” hatırlattı. 

Türkiye’nin, DAEŞ’in çirkin yüzünü gösterdiği ilk andan itibaren örgütle mücadelede tam taahhüde sahip olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Sınırlarımızı DAEŞ’ten temizleyerek, sadece çirkin bir terörist mevcudiyetini zayıflatmış ve nihayetinde yok etmiş olmayacağız, aynı zamanda sahada Esed rejimi ve DAEŞ’e karşı savaşan tek aktör olan Suriyeli ılımlı muhaliflere yardım eli uzatmış olacağız. DAEŞ ortak düşman ve onların silahları ve ideolojileri tamamen yok edilinceye kadar, elimizdeki tüm imkanları kullanarak birlikte mücadele edeceğiz” diye yazdı. Davutoğlu, yazısını şöyle sürdürdü:

 

SÜREÇ SONA ERMEDİ

“Türkiye’yi hedef alan terörist organizasyonlar bilmelidir ki, eylemleri cezasız kalmayacak ve uluslararası kanunlar altında tüm haklara sahip olarak, onların eylemlerine tam kararlılıkla karşılık vereceğiz. Bu, çözüm arayışlarının sona erdiği anlamına gelmiyor. Tam tersine, Türkiye’de yeni bir hükümet kurulunca, buna mantıklı bir çözüm getirmek için en hızlı şekilde konuyu ileri taşımaya kararlıyım. Fakat bu arada, PKK terörü durmalı ve silahlı unsurlarını Türkiye’den çekmelidir.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X