Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT olarak geçen emeklilikte yaşa takılanlar sorununu kökten çözmeye dönük verdiği sözün yerine getirilmesi için aralık ayı bekleniyordu. Fakat dün yapılan açıklama gösterdi ki, yasa teklifinin görüşülmesine yeni yılın ilk ayında başlanacak.
Böylece, erken emekli olmayı ve yeni yıla emekli gireceğini düşünenler bu beklentilerini ertelemek zorundalar.
Yasanın yaş sınırı konusu belli ki, henüz aşılabilmiş değil.
Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki görüşmelerin bu nedenle sarktığı, teklifin meclise getirilmesinin de uzadığı düşünülüyor.
Umarız, EYT’liler için o beklenti Ocak ayı içinde bitmiş ve kanunlaşmış olur.
Türkiye’de yüz binlerce insan prim gün sayısı dolduğu halde uzayan yaş sınırı nedeniyle emekli olamıyordu.
Çözüm sözünün bir başka rötara da yol açmaması gerekir.
Yaklaşan seçim öncesi bu beklentinin karşılanamamış olması siyaseten de hükümeti sıkıntıya sokabilir.
Bu açıdan, tüm beklentileri karşılayacak bir düzenleme olması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kurmaylarını talimatlandırdığını düşünüyoruz.
Yeni bir mağdurlar ordusu doğmaması için sorunun çözümü artık Türkiye için de bir zorunluluk olmuştur.
SGK’nın mali yapısını etkileyecek olsa da hükümet bunun finansını da sağlayacaktır.

Flipboard