F-16 kılavuzu aldı,tutuklandı

Rusya’da yaşayan oyun geliştirici Oleg Tişçenko, internet üzerinden F-16 kılavuzu satın alması nedeniyle ABD tarafından Gürcistan’da gözaltına alınarak ABD’ye götürüldü.

F-16 kılavuzu aldı,tutuklandı

Edinilen bilgiye göre, Tişçenko, 15 yıldır oyun simülasyonları üzerine çalışıp bu alanda kendisini geliştirirken aynı zamanda oyun yazılımları oluşturup ilerlemeye devam ediyordu. Online bir alışveriş sitesi üzerinden Teksaslı bir Amerikalıdan F-16 savaş uçaklarıyla ilgili kitap aldı. Ancak ABD’nin internet takibine takılan Rus genç, uzunca bir süre takip edildi.Son olarak Gürcistan’a bir dans gösterisine katılmaya gitti. Gürcistan’da gözaltına alınan Tişçenko, ABD’ye teslim edildi.

 Amerikan savcıları tarafından Oleg Tişçenko için iddianame hazırlandığı, buna göre Tişçenko’nun ABD’nin güvenliğini tehdit eden çalışmalar, uluslararası silah kaçakçılığı ve teknolojik bilgileri yabancı ülkelere satmakla suçlandığı ve 15 yıla kadar hapsi istendiği öğrenildi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X