Facebook Messenger’a yeni özellik

Facebook, anlık mesajlaşma uygulaması Messenger’ı artırılmış gerçeklik efektleriyle kullanıcılar için daha çekici bir hale getirmeyi hedefliyor.

Facebook Messenger’a yeni özellik

Facebook’un “Dünya Efektleri” olarak isimlendirdiği bu araç ile kullanıcılar, kamera çerçevesi içinde bulunan alana üç boyutlu nesneler dahil edebilecek.

Temel olarak Facebook’un mevcut artırılmış gerçeklik teknolojisinin bulunduğu bu araçta kullanıcılar, selfie’lerinde yüzlerine farklı filtre ve maskeler ekleyebilecek.

Bu sayede Messenger’ı daha interaktif bir platform haline getirmeyi düşünen Facebook, akıllı telefonlarda gelişimini sürdüren bilgisayar vizyonu efektlerinden yararlanmayı düşünüyor.

Kullanıcılarına Messenger’ı daha eğlenceli ve fonksiyonel hale getirmeyi amaçlayan Facebook, bu hamleyle Snapchat ile olan rekabetini sürdüreceğini düşünüyor.

Bununla birlikte Snapchat’i kullanan genç kitlenin bir kısmını da elde etmeyi hedefliyor.

Facebook, bununla birlikte AR Studio isimli artırılmış gerçeklik platformunun beta sürümünün de geliştiricilere açıldığını da duyurdu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X