Facebook’ta oynanan ’Avataria’ oyunu yasaklandı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Facebook’ta oynanan ’Avataria’ adlı oyun için yasaklama kararı aldı. Savcılık, oyunun erişime engellenmesi için kararını Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na bildirdi.

Facebook’ta oynanan ’Avataria’ oyunu yasaklandı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre Facebook’a giriş yapan kullanılacılar arasında oynanan ’Avataria’ adlı oyunun yasaklanması talebi Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nden geldi.

 

İl Emniyet Müdürlüğü, Sakarya Cumhuriyet Bassavcılığı’na gönderdiği yazıda özellikle 18 yaşından küçük çocukların ilgi gösterdiği Avataria adlı oyun sırasında yapılan yazışmaların internet ortamında görülmesi, küfürleşmelerin küçük çocuklar üzerinde olumsuz etki yaratması ve çocukların istismara uğrayabileceklerini belirterek, oyunun yasaklanmasını istedi. Sakarya Cumhuriyet Bassavcılığı talebi uygun görerek Facebook’un popüler oyunu Avataria’nın yasaklanmasına karar verdi. Savcılığın bu kararı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na bağlı olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X