Facebook’ta tanıştı, tecavüz etti

Antalya’nın Kepez İlçesi’nde PVC doğrama işlerinde çalışan 19 yaşındaki S.Ç., hakkında sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanıştığı lise 1’inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki İ.B.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Facebook’ta tanıştı, tecavüz etti

Antalya’da 24 Aralık 2014’te lise öğrencisi İ.B.’nin eve gelmemesi üzerine ailesi polise kayıp başvurusunda bulundu. Aile, İ.B.’nin okuluna da giderek kızlarının kayıp olduğu bilgisini verdi. İ.B.’nin ertesi gün okula gitmesi üzerine okul yönetimi durum ailesine bildirildi. 

Rehber öğretmenin gece nerede kaldığını sorması üzerine İ.B. geceyi Facebook’ta tanıştığı S.Ç.’nin evinde geçirdiğini söyledi. Aile, şikayetçi olurken, yapılan muayenede İ.B.’nin bekaretini kaybettiği tespit edildi. S.Ç. hakkında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘hürriyeti kısıtlama’ suçlarından dava açıldı. Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında ifade veren tutuksuz sanık, suçlamaları kabul etmedi. İ.B. ile Facebook’ta tanıştığı belirten S.Ç., İ.B.’nin yaşını 17 olarak bildiğini söyledi.

“KENDİSİYLE EVLENEYİM DİYE İFTİRA ATIYOR”

İ.B ile bir kaç kez görüştüğü anlatan S. Ç., “İ.B. beni telefonla arayarak evimizin yakınındaki markette olduğunu söyledi. Arkadaşım Cemal’le birlikte gidip aldık. Hava yağmurlu olduğu için ıslanmıştı. Bize gittik. Üzerini kuruladı. Akşam eve gitmesini söyledik ancak gitmedi. Benim odamda uyudu. Ben de Cemal’le başka bir odada yattım. Sabah İ.B.’yi okuluna bıraktık. İlişkiye girmedik. El ele tutuştuk ve öpüştük. Suçlamaları kabul etmiyorum. Kendisiyle evlenmek zorunda kalmamak için iftira atıyor” diye konuştu. S.Ç., bu konuda hazırlanan raporları da kabul etmedi.

“İKİ KEZ TECAVÜZ ETTİ” İDDİASI

İ.B. ise sanığın kendisine 2 kez tecavüz ettiğini iddia etti. Facebook üzerinden tanıştığı S.Ç. ile bir süre arkadaşlık yaptığını, daha sonra buluşarak evine gittiğini kaydeden İ.B., şunları anlattı:

“Evde kimse yoktu. Benimle cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. ‘İstemiyorum’ dedim. Israr etti bende kabul ettim. İlişkiye girdik. Bu olaydan 2-3 gün sonra S.Ç.’ye mesaj atarak ‘Size gelmek istiyorum’ dedim. Hava yağışlıydı. Gittiğimde akşam olmuştu. S.Ç ve arkadaşı geldi. Eve gitmemi istedi. Geç olduğu için gitmek istemedim. O da beni gizlice evine götürdü. Babası balkonda oturuyordu. S.Ç.’nin odasına gittik. Gece cinsel ilişkiye girdik. Sabah beni okula bıraktı.”

Olayı öğrenen ailesinin şikayetçi olduğunu, bunun üzerine S.Ç.’nin okuluna gelerek evlilik teklifi yaptığını, ancak kabul etmediğini kaydeden İ.B., sosyal paylaşım sitesinin yaşı küçük olanların üyeliğini kabul etmediği için bilerek 1998 olarak yazdığını iddia etti. Mahkeme dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X