Facebook’tan bomba özellik!

Facebook yepyeni özelliği devreye sokuyor. Yeni servise göre meydana gelen doğal felaketler sonrası insanlar hayatta olduklarını yakınlarına Facebook üzerinden bildirebilecek.

Facebook’tan bomba özellik!
Facebook’un bugün Japonya’da yayına geçen ‘Safety Check’ (güvenlik durumu kontrolü) özelliği doğal felaketler sonrası insanların yakınlarından haberdar olmasını sağlayacak.

Uygulamanın çalışma prensibi de oldukça basit. Facebook’a en son giriş yaptığınız yer baz alınarak, yakınınızda bir felaket olduysa size bir bildirim gönderilecek. Bu bildirimde ‘güvendeyim’ ya da ‘felaket bölgesinde değilim’ seçenekleri bulunuyor. Ayrıca uygulama kaç arkadaşlarınızın güvende olduğunu kaçının henüz bildirime dönüş yapmadığını da gösteriyor.

 
Facebook’dan yapılan açıklamaya göre bu özellik, 2011’de yaşanan deprem ve ardından ortaya çıkan tsunami sonrası Japonlar’ın geliştirdiği ‘Disaster Message Board’ (felaket mesaj tahtası) uygulamasının bir uzantısı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X