Facebook’tan ilk istasyon Bursa’ya

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu Facebook, Türkiye’de açmayı planladığı 8 ofisten ilkinin protokolünü dün Bursa’da imzaladı. Söz konusu ofislerde verilecek eğitimlerle dijital ortamda genç girişimcilerin önü açılacak.

Facebook’tan ilk istasyon Bursa’ya

HATİCE DAL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Facebook, Habitat Derneği ile Bursa Ticaret Borsası (BTB) işbirliğinde kente kazandırılan Facebook İstasyon Bursa Bölgesel Topluluk Merkezi’nin protokolü, BTB Doğanbey Sivil Mimari Örneği Binaları’nda imzalandı.
BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, buradaki konuşmasında, Bursa İstasyon’un yeni fikirleri olan ve şehre değer katmak için emek, düşünce, vakit harcayan herkese destek olacağını söyledi. Söz konusu merkezle girişimciler için bir buluşma, ortak çalışma ve kapasite geliştirici eğitimlere erişim alanı yaratılacağını belirten Matlı, ‘’Finansal bilinçten kodlama eğitimlerine kadar Habitat Derneği’nin yürütücülüğünü üstlendiği birçok uzmanlık ve farkındalık eğitimi, çocuklardan üniversite öğrencilerine değin geniş bir kitleye ulaşacak” dedi.

BAŞARI GENETİK KODLARIMIZDA VAR

En büyük hedeflerinin Bursa’nın markalarını dünyaya tanıtmak olduğunu dile getiren Matlı, şöyle devam etti: ‘’Dünyanın en önemli girişimlerinden olan Facebook’un bu projenin önemli destekçilerinden biri olarak içinde yer alıyor olması, bize dünyadan Bursa’ya bakma imkânı verecektir. Bursa İstasyon ile Bursa girişimcilik ekosistemindeki aktörlerin, İstanbul, Ankara ve yurt dışındaki girişimcilik ekosistemleriyle bağlantıları güçlenecektir. Çünkü kâdim Bursa, yüz yıllardır ticaretin ve ekonominin öncülüğünü yapmış şehirlerden bir tanesi. Bu başarı ve zeka bizim genetik kodlarımızda var. Bursa Ticaret Borsası’nın ana hedefi bu genetik kodu harekete geçirecek doğru zeminleri hazırlamak ve öncülük etmektir. Çünkü bilgi paylaşarak büyür ve değerlenir.”

KAZANAN BURSA OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, kentin tarihine ve değerlerine sahip çıkarken, teknolojiyi de sonuna kadar kullanmaya kararlı olduklarının altını çizdi. Bursa’nın sanayi, ihracat, turizm ve tarım kenti olduğunu ama sanayi ile hızlı bir büyüme kaydettiğini ifade eden Aktaş, ‘’Bizim artık dünya şehri olabilmek için yüksek teknolojiyi kullanarak tüm hamlelerimizi bu doğrultuda yapmamız gerek. Tarihi değerleri muhafaza ederek, turizmi öne çıkarmamız lazım. Bursa bölgesindeki bu istasyonda sosyal medyaların doğru kullanılması konusunda farkındalığı artırma, kodlama, programlama gibi faaliyetlerin yürütülmesi noktasında bilgilendirmeler yapıldı. Hayatın her bir köşesine yerleşmiş Facebook’u, şehrin menfaatine ve yararı için sürekli kullanmalıyız. Bundan kazanan Bursa olacak” diye konuştu.

ÇEŞİTLİ EĞİTİMLER VERİLECEK

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Marmara Bölge Başkanı İbrahim Özmen ise, projenin tüm Bursa’nın ortak projesi olduğunu söyledi. Söz konusu projede yeni nesil girişimcilerin aradığı her şeyin olduğuna işaret eden Özmen, ‘’Burada ortak aklın gücünü hep birlikte kullanacağız. Facebook İstasyon projesiyle tüm girişimci ve kobilere e-ticaret nasıl kullanılır, kendilerini ulusal ve uluslararası platformlara nasıl taşıyabilir, ticarileşme sürecinde nasıl markalaşabilirler, uluslararası ve e-ticarete nasıl entegre olabilirler gibi birçok konuda eğitim verilecek” şeklinde konuştu.

ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRİYORUZ

Facebook Türkiye Kamu Politikaları Başkanı Çağatay Pekyörür ise, Facebook platformunda toplamda 2.8 milyar insan var. Facebook’un varlık amacı dünyadaki insanları birbirine daha fazla yakınlaştırmak ve insanlara topluluk kurmaları için gerekli malzemeleri vermek. Bu projede önemsediğimiz şey, bizim şirketlerimizin ülkenin ihracat hedefleri doğrultusunda yurt dışında daha fazla müşteriye ulaşabilmesi” diye konuştu. Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, dünyadaki yeniliklerle Türkiye’deki gençleri buluşturduklarını belirterek, bu projeyi önemsediklerine dikkati çekti. Amaçlarının Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini değiştirmek olduğuna vurgu yapan Hazır, ‘’Biz eski köye yeni adet getiriyor ve icat çıkarıyoruz, elinin hamuru ile kadını işe karıştırdık. Oysa ki bunların tam tersi sloganlarla büyütülmüştük” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X