Fahrettin Altun’dan karikatür tepkisi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Charlie Hebdo Dergisi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan karikatürüne sert tepki gösterdi.

Fahrettin Altun’dan karikatür tepkisi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Müslüman karşıtı gündeminin meyvelerini vermeye başladığını belirten Altun, derginin yayımladığı karikatürleri “alçakça” olarak niteledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Altun, “Bu yayının kültürel ırkçılığı ve nefretini yaymaya yönelik çabasını kınıyoruz. Sözde karikatürler tiksindiricidir ve gerçek bir ahlak duygusundan yoksundur.” ifadesini kullandı.

Altun, “Açıkça görüldüğü gibi Fransız liderliğinin ülkeleri için istediği yabancı düşmanı, İslamofobik ve hoşgörüsüz bir kültürel çevrenin ürünü.” dedi.

“Yine, ırkçı, yabancı düşmanı, İslamofobik tahrikler bizi aynı dilde karşılık vermeye kışkırtamayacak.” diyen İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Mağduriyet algınıza dayanarak oluşturduğunuz gözdağı ve provokasyonlarınıza boyun eğmeyi reddediyoruz. Kültürümüze yönelik bu tür sorumsuz ve anlamsız saldırılar, sadece ırkçılığı ve ayrımcılığı besleyecektir” paylaşımında bulundu.

NTV

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X