‘Fahriye Evcen bir Seda Sayan değil!’

Televizyon ekranlarında, internet platformlarında çok sayıda dizi yayınlanıyor.

‘Fahriye Evcen bir Seda Sayan değil!’

Binlerce oyuncu bu dizilerde rol almakta.

Yazar Perihan Mağden, journo.com.tr sitesinde yer alan röportajında yeni dizilerle ilgili önemli eleştirilerde bulundu.

Yeni dizileri izlemeyen Mağden, yeni dizi yıldızlarından da haberdar olmadığını belirtiyor. Artık oyuncuların “kullan-at” tarzına dönüştürüldüğünü belirten Mağden, sert cümleler sarf etmekte.

İşte Perihan Mağden’in yeni dizilerle ilgili eleştirileri:

“Mesela ben yeni dizileri seyretmiyorum, yeni oyunculardan haberim yok. Bir sürü insan, bir sürü oyuncu, o dizi boyunca, çoğunlukla da dizideki adıyla tanınıyor. Oyuncular da çok ‘kullan-at’ tipine dönüştürüldü.

Magazinin eski tadı yok, magazinin hiç tadı tuzu yok, magazin yok.”

Dizi yıldızlarının orta sınıf ailelerin çocukları olduğunu belirten Mağden, “Oyuncular, televizyon dizisi yıldızlarının çoğu, konservatuvardan vs. çok daha okumuş etmiş, orta sınıf ailelerin çocukları. O tarz genç, onlarla kanka olacak tarzda yeni model magazinci çıkmadı” diyerek magazinin bugün istenilen seviyede olmamasının sebebini açıklıyor.

Seda Sayan ile Fahriye Evcen örneği veren Mağden, Sayan için ünlü olmanın çok önemli olduğunu ancak aynı durumun Fahriye Evcen için geçerli olmadığını belirtiyor:

“Mesela Seda Sayan için ünlü olmak o kadar önemliydi ki… Şimdi bir Fahriye Evcen için aynı şey söz konusu olamaz, Boğaziçi Tarih Bölümü mezunu kız. Yani oyuncu çocuklar bir sınıf atladı Türkiye’yle birlikte ve bu onlara bir hijyeniklik getirdi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X