Faili meçhul sayısı sıfır

Kentte son bir yılda 53 cinayet işlendi. Bu cinayetlerin hiç biri faili meçhul kalmadı.

Faili meçhul sayısı sıfır

OKTAY KAYALAR

Yaşanan her kanlı olayın ardından failleri yakalamak için adeta iğneyle kuyu kazan Asayiş Şube Müdürlüğü’nün Cinayet Büro Amirliği ekipleri, geride bıraktığımız 2015 yılında sergiledikleri üstün performansla amirlerinden tam not aldı.

53 cinayete 58 kurban

Günün 24 saati görev başında olan bu birimin görevlilerini diğer şubelerdeki meslektaşları ‘dedektif’ olarak adlandırıyor.  Cinayet Bürosu çalışanları, geçtiğimiz yıl kentin değişik yerlerinde işlenen ve 9’u kadın toplam 58 kişinin yaşamını yitirdiği 53 cinayeti soruşturdu. 

Olayların faiili olarak gözaltına alınan 79 kişi ise çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Suç aleti olarak da 32 tabanca, 13 bıçak, 7 tüfek ve bir de satır ele geçirildi. Son bir yılda işlenen bu cinayetlerle ilgili olarak faili meçhul sayının kayıtlarda ‘sıfır’ olarak yer alması emniyet yetkilerini  gururlandırdı.

Polisin sorumluluk bölgesinde 2014’de ise 47 cinayet işlenmiş, bunlardan sadece biri faili meçhul kalmıştı. 

2015 yılında en çok bunlar konuşuldu

Cinayet Büro Amirliği’nin iğneyle kuyu kazarcasına faillerine ulaştığı cinayetlerden 3’ü, Bursa’da çok konuşulmuştu. Polis, bu cinayetlerin faillerini uzun soluklu takip sonunda yakalamayı başarmıştı. İşte 2015’in çok konuşulan o üç cinayeti.

Tarih 25 mayıs 2015, yer Görükle… Uludağ  Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Halil İçen (19) gece 00.30’da alışveriş için markete gitti. Eve dönerken yolda karşılaştığı 3 gençle yan  bakma ve omuz atma yüzünden kavga çıkınca fabrika işçisi olan Tayfun Arı (23) bıçağa sarıldı.

İçen bu sırada kalbinden ve kolundan bıçaklandı. Halil İçen ağır yaralı olarak Tıp Fakültesi’ne götürüldü ancak kurtarılamadı. 

Cinayet dedektifleri failin kavgada burnunun kanadığını öğrenince araştırmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Gece karanlığında 800 metre kan izini takip eden ekipler, faili girdiği apartman dairesinde yakaladı. 

Tarih 6 haziran 2015 yer Yenişer… Esrarengiz şekilde ortadan kaybolan emlakçı Sadiye Şensözlü (51) esrarengiz şekilde ortadan kaybolunca polis alarma getti. Kayıp kadının İznik gölü kenarında bulunan cipinde Şensözlü’ye ait kan izlerine rastlanınca cinayet dedektifleri  uzun soluklu takip başlattı. Ekipler 40 ayrı güvenlik kamerasını inceledi ve 17’sinde kadının görüntülerini elde etti. Bu deliller üzerine failin İsmail Erbaykır olduğu belirlendi. 7 Ekim’de gözaltına alınan Erbaykır  Sadiye Şensözlü’yü öldürdükten sonra cesedini Orhangazi’ye bağlı Sölöz’de boşluk alana attığını itiraf etmişti. 

Tarih 11 ekim 2015 yer Başaran… Ailesinin 10 Ekim’den beri haber alamadığı Savaş Yavuz’un (32) hunharca bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Başaran Mahallesi’nde camcılık yapan Savaş Yavuz, beş aydır yanında çalışan Hasan Göçmen (46) tarafından satırla öldürüldü. İki çocuk babası olan Hasan Göçmen, Savaş Yavuz’u öldürdükten sonra cesedi 12 parçaya ayırdı. Daha sonra Yavuz’un vücudunu çöp torbalarına dolduran Göçmen, cesedi Osmangazi ilçesinin Avdancık yakınlarına götürerek ormanlık alana attı.

Polis, vahşi cinayetin ardından Antalya’ya gidip başka bir camcı dükkanında çalışmaya başlayan Hasan Göçmen’i sorguya alınca korkunç olay ortaya çıktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X