‘Faiz artışına gerek yok’

Beklentilerinin hala Fed’in faiz artıramayacağı yönünde olduğunu belirten Ekonomi Bakanı Zeybekci, bunu uzun zamandan beri söylediklerinin altını çizdi.

‘Faiz artışına gerek yok’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı’nın faiz artırımı ile ilgili açıklamalarına ilişkin, ”Türkiye’nin faiz artırımı ile ilgili, faiz artırımını gerektirecek hiçbir yapısal gerekliliğinin olduğuna inanmıyoruz, düşünmüyoruz” dedi.

Denizli’de Cumhuriyet’in 92. yıl dönümü kutlama etkinliklerine katılan Bakan Zeybekci, program sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımı yapacağı beklentisiyle Türkiye’de faiz ile ilgili istenilen adımların atılamadığını kaydetti.

UZUN ZAMANDIR SÖYLÜYORUZ

Bakan Zeybekci, şöyle devam etti: ”Her daim, her fırsatta söylemeye çalıştığımız gibi, şu anda Amerikan ekonomisi için yüksek değerde dolar sürdürebilir değildir. Gerek Amerika’nın dış ticaret açığı gerekse ihracatın yavaşlamasından kaynaklanan üretim, yatırım ve büyüme ile ilgili endişeleri, faiz artırımı ile ilgili Amerikan ekonomisinin elini o kadar güçlendirmiyor. Beklentimiz, hala Fed’in faiz artıramayacağı yönünde. Bunu uzun zamandan beri söylüyoruz.”

DÜNYADAKİ TRENDİ ISKALADIK

Türkiye’nin dünyanın izlemiş olduğu faizle ilgili trendde 2014 sonunda veya 2015’in başlarında biraz yavaş davrandığını, ıskaladığını dile getiren Bakan Zeybekci, şöyle devam etti: ”Şu anda da Türkiye’nin faiz artırımı ile ilgili, faiz artırımını gerektirecek hiçbir yapısal gerekliliğinin olduğuna inanmıyoruz, düşünmüyoruz da. Bu ileride tekrar konuşulması gereken bir konu olabilir ama ben gerekli olduğuna inanmıyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X