Faiz eylülde artar dolarda ralli bitmedi

Moody’s Analytics Direktörü Ryan Sweet, ”Eğer istihdam artışındaki istikrarlı eğilim sürerse, ABD Merkez Bankası (Fed), faiz artırımına büyüme rakamlarında dalgalanmalar olsa dahi eylülde başlar” dedi.

Faiz eylülde artar dolarda ralli bitmedi

Sweet, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) önceki gün yayımlanan toplantı tutanakları ve ABD ekonomisine ilişkin son verileri değerlendirdi. Nisan ayına ilişkin FOMC tutanaklarının ‘zaman aşımına uğradığını’ düşündüğünü aktaran Sweet, ”Fed yetkililerinin ekonomiye yönelik güncel görüşleri, tutanaklarda tasvir edilenlerden biraz farklı olabilir. Çünkü, mart ayına ilişkin inşaat harcamaları, fabrika siparişleri ve sanayi üretimi gibi verilere bakıldığında ilk çeyreğe ilişkin büyümenin negatif olacağını görüyoruz” diye konuştu.

İSTİHDAM VERİSİNE DİKKAT

Fed’in büyüme verilerinden çok istihdam sektörünü önemsediğini dile getiren Sweet, ”Fed yetkilileri, özellikle işgücü piyasasındaki atıl kapasiteye odaklanmış durumdalar ve bu azalmaya devam ediyor. Eğer istihdam artışındaki istikrarlı eğilim sürerse, Fed, faiz artırımına büyüme rakamlarında dalgalanmalar olsa dahi eylülde başlar” değerlendirmesinde bulundu. Sweet, ayrıca Fed’in faiz artırımının doların değerini yükseltmeye devam edeceğini vurgulayarak, dolardaki rallinin son günlerde duraklamış olsa da bitmediği öngörüsünü ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X