Faiz kararı sonrası dolarda son durum

Dün dolar ve euroda yeni zirveler görüldü. Peki dolar kuru en son ne kadar oldu? Dolar – euro kaç TL? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Faiz kararı sonrası dolarda son durum

Son haftalarda tarihi zirveleri gören döviz kurları, Merkez Bankası’nın beklentilerin üzerinde açıkladığı faiz artışı kararı sonrasında hızla geri çekiliyor.
Bu sabah 7,71’in üzerine tırmanan dolar/TL, faiz indirimi sonrasında ilk tepki olarak 7,55 kadar geriledi.

Kur, şu dakikalarda 7,62 civarında işlem görüyor.

Euro/TL ise 8,88’de seyrediyor.

Merkez Bankası’ndan sürpriz faiz kararı geldi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın 9. toplantısını yaptı. Murat Uysal başkanlığındaki ilk faiz artışı gerçekleşmiş oldu.

Merkez Bankası, politika faizini beklentilerin aksine 2 puan artırarak yüzde 10,25’e yükseltti. Ekonomistler faizde değişiklik beklemiyordu.

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 10,25’e yükseltti.Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 10,25’e yükseltti.

Salgın sonrasında gelen normalleşme adımlarıyla üçüncü çeyrekte kısmi toparlanma sinyallerinin görüldüğünü belirten Merkez Bankası, toparlanmada halen belirsizlikler gördüğünü belirtti.

Yurtdışında ise ABD ekonomisine yönelik artan belirsizlikler nedeniyle Wall Street’te dün yaşanan sert kayıplar, küresel piyasalarda bugün de satışlara sebep oldu.

Dolar endeksi yükseliş eğilimini sürdürerek yüzde 0,1 artışla 94,4’ün üzerinde dengelendi.

Bugün Almanya’da Ifo endeksleri, Euro Bölgesi’nde Avrupa Merkez Bankası Ekonomi Bülteni ve ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvurularının takip edileceğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X