Faiz oranları düştü sektör hareketlendi

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), gayrimenkul sektörünün alt segmentlerini üçer aylık dönemler halinde irdelediği ‘GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2016 4. Çeyrek Raporu’nu yayımladı.

Faiz oranları düştü sektör hareketlendi

Türkiye gayrimenkul sektörünün dinamiklerinin incelendiği raporda, 2016 yılında Türkiye’de toplam 1 milyon 341 bin 453 adet konut satışının yapılmasının 2016 için en önemli gelişme olarak kaydedildiği belirtildi. 

Yılın ikinci yarısında GYODER ile Emlak Konut GYO’nun gerçekleştirdiği kampanyalar ve bankaların faiz oranlarını düşürmesinin sektörü hareketlendirdiğine işaret edilen raporda, konut satışlarına yönelik yılın ikinci yarısında gerçekleştirilen çeşitli kampanyaların alım motivasyonunu artırdığı vurgulandı.

Çeyrek bazda konut satışlarının karşılaştırıldığı raporda, 405 bin 642 adet konutla en yüksek satışın 4. çeyrekte yapıldığı (1. çeyrek 303 bin 464, 2. çeyrek 327 bin 335, 3. çeyrek 305 bin 12 adet) kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X