‘Faktoring’ destek bekliyor

Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Başkan Vekili Zafer Ataman, faktoring sektörünün gerçek anlamda desteklenmesi durumunda Türkiye’nin Çin ile rekabet edebilecek düzeyi rahat bir şekilde yakalayabileceğini bildirdi.

‘Faktoring’ destek bekliyor

Ataman, yaptığı açıklamada, bankacılık dışı finans sisteminin Türkiye’de ağırlıklı olarak ‘finansal kiralama’, ‘faktoring’ ve ‘finansman’ şirketleriyle temsil edildiğini, bunların 2013 yılında yasayla birliğin çatısı altında toplandığını söyledi. Birliğin geçen yıl 119 milyar lira genel ciro yaptığını ifade eden Ataman, bu yıl yüzde 20 artış hedeflediklerini anlattı. Ataman, 150 milyar lira civarında ciro beklediklerini vurgulayarak, ”Bunun da yüzde 20’sinin ihracat olduğunu varsaymak istiyoruz. Yani 30-32 milyar lira civarında bir ciro bekliyoruz ihracatta. 2023 hedefimiz, toplam 100 milyar dolar ciro içinde 30 milyar dolar ihracat. İhracatın Türk lirasından daha hızlı büyüyecek” dedi.

DÜNYA SÜBVANSE EDİYOR

Faktoringin, Türkiye’ye oranla yurt dışında daha fazla tanındığını dile getiren Ataman, ülkedeki faktoring şirketlerinin, uluslararası piyasada çok önemli yerlerde olduğunu anlattı. Ataman, Türkiye’nin ihracat faktoring hacminde Çin’den sonra ikinci sırada geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti: ”Bunun nedeni, dünyanın Çin’i tamamen sübvanse etmesi. Dolayısıyla faktoring sektörü gerçek anlamda desteklenirse belki Çin’i yakalayamayız ama rekabet edebilecek düzeyde de kalırız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X