Fareye karşı baykuş

Tarım ürünlerine zarar veren tarla faresiyle mücadele kapsamında baykuş popülasyonunun artırılması için proje hazırlandı.

Fareye karşı baykuş

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, yaptığı açıklamada, son yıllarda iklimsel değişikliklerle birlikte kış aylarının ılıman geçmesi ve farelerin doğal düşmanı olan tilki, şahin, yılan gibi hayvanların azalması sebebiyle fare popülasyonunda artış gözlendiğini belirtti. 

Tarla farelerinin geçen yıl özellikle hububat tarımının yoğun olduğu yerlerde ürünlere büyük zararlar verdiklerini ifade eden Kutlu, ”Tarla fareleri ile mücadelede öncelikle yazın hasattan sonra çiftçilerin derin sürüm yapıp farelerin yuvalarını bozmalarını istedik. Değişik tuzaklar kurarak mücadele etmeye çalıştık. Ancak bu konuda varmak istediğimiz nokta, doğada farenin dengesini korumak. Bunun için de farelerin doğal düşmanlarından olan baykuşla ilgili üniversite ve araştırma kuruluşlarıyla birlikte bir proje hazırladık. Hayata geçireceğimiz proje ile baykuşlar için hazırladığımız 100 yuvayı farelerin zararının çok olduğu arazilere bırakacağız” dedi. Baykuşların tabiatları gereği yuvalarını benimsemeleri halinde hızla ürediğine işaret eden Kutlu, geceleri çok miktarda fare avlayan hayvanların tarımsal zararlılarla etkin mücadeleye destek vereceğine inandıklarını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X