‘Farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz’

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Yeşil Büyüme Projesi’nin şehrin ve sanayinin geleceği için önemli bir adım olduğunu belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “BTSO’nun yeşil çevre konusunda duyarlılığının farkındayız. Bizler de Bursa’nın yeşil üreti

‘Farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz’

BTSO’nun 16 makro projesinden birisi olan Yeşil Büyüme Projesi Bursa’nın geleceğinin şekillenmesinde öncülük ediyor. BTSO bünyesindeki sektörel konseylerden birisi olan Çevre ve Temiz Üretim Konseyi üyeleri, Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Konsey Başkanı Mustafa Uysal ve konsey üyelerinin katıldığı ziyarette BTSO’nun Yeşil Büyüme Projesi konuşuldu. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa’nın bir sanayi kenti olduğunu ve bu kimliğini devam ettireceğini kaydetti.

Türkiye için sanayinin önemli bir alan olduğunu ifade eden Karaloğlu, “Yeşil bir Bursa’ya yeşil bir üretim yakışır. Ancak biz samimiyetle yeşil çevreyi konuşmamız lazım. Samimiyetle toprağımızı, suyumuzu ve varlığımızı korumamız lazım. Son yapılan araştırmalarda Türkiye, en az karbon salan ülkeler arasına girdi. Bu önemli bir gelişme. Tabi ki çevresel sorunlarımız olabilir. Ama bunları yönetebilecek gücümüz var. Bu açıdan BTSO’yu yeşil çevre konusunda duyarlılığı ve geliştirdiği projeleri dolayısıyla kutluyorum” dedi.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, BTSO olarak Yeşil Büyüme Projesi kapsamında güzel çalışmalara imza attıklarını belirterek, “Çevre ve Temiz Üretim Konseyimizin yoğun gayretleriyle kısa bir süre önce Yeşil Sanayi Zirvesi’ni gerçekleştirdik. Bu zirvede Bursa’nın geleceğini masaya yatırdık. BTSO olarak üretim ve ihracat kenti olan Bursa’yı temiz üretim konusunda da önemli bir bölge haline getirmeyi istiyoruz. BTSO, Bursa için projelere ve farkındalık oluşturmaya devam edecek” diye konuştu.

BTSO Çevre ve Temiz Üretim Konseyi Başkanı Mustafa Uysal, Vali Karaloğlu’na konsey tarafından hazırlanan Çevre ve Temiz Üretim Konseyi Sektör Raporunu teslim etti. Yeşil çevre konusuna yerel yöneticilerin özel ilgi gösterdiğine dikkat çeken Uysal, “Bursa’yı temiz üretim merkezi haline getirmek istiyoruz. Türkiye ekonomisinin lider şehirlerinden olan Bursa, çevre ve temiz üretimde de aynı konuma yükselebilecek potansiyeli var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X