Faruk Çelik: ‘3,8 milyon kurban kesildi’

Bakan Çelik, Kurban bayramında spekülatörlerin umduğu dalgalanmaların yaşanmadıağını ifade ederek, ”Eylül ayı bitene kadar üreticilere 27 bin hayvan dağıtılacak. Et fiyatları önümüzdeki günlerde çok daha stabil hale gelecek” dedi.

Faruk Çelik: ‘3,8 milyon kurban kesildi’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kurban bayramında 3 milyan 864 bin hayvan satıldığını söyledi.

Çelik, dün katıldığı NTV yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Kurban bayramında 3 milyon 864 bin büyük ve küçükbaş hayvan kesildiğini belirten Çelik, ”Bayram sonrası Et ve Süt Kurumu’na (ESK) hayvan iadesi olmadı. Spekülatörlerin umduğu dalgalanmalar vardı ama bu olmadı. Fiyatlarda bir oynama olmadı” dedi. 

Eylül ayı bitene kadar üreticilere 27 bin hayvan dağıtılacağını açıklayan Çelik, et fiyatları önümüzdeki günlerde çok daha stabil hale gelecek ve üretici zarar etmeyecek” diye konuştu.

MİLLİ TARIM PROJESİ

Bakan Çelik, bitkisel üretimde yeni bir modele geçileceğini de açıkladı. Belirlenen ürünlerin belirlenen havzalarda üretileceğini kaydeden Çelik, ”Üreticimizin gelir ve refah düzeyini artıracak bir modele geçeceğiz. Parçalı arazileri birleştireceğiz, verimi artıracağız” diye konuştu. Çelik, Ziraat Bankası’nın afetlerden zarar gören vatandaşlara kredi desteği sağlayacağını, Başbakanın bu konuda talimat verdiğini vurguladı.

GIDA SAHTECİLİĞİNE ÖNLEMLER

Bu konuda denetimler yapıyoruz. Ceza uyguluyoruz. Kamuoyuna teşhirlerini gerçekleştiriyoruz. Cezaları 10 misli artıran bir düzenlemeyi Başbakanlığa gönderdik. Gıda komitesinin yeni konumuyla ilgili bilgilendirme ayrıntılı olarak yapılacaktır. Gıda fiyatlarındaki oynaklık rahatsız edici. Tüketiciye gelişteki zincirde nerede aksama varsa bunlar tespit edilecek.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X