Faruk Çelik: Listelerde değişiklikler olabilir

Bursa’dan aday adaylığı başvurusunda bulunan eski Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 18 Eylül’de açıklanacak listelerde değişiklikler olabileceğini söyledi.

Faruk Çelik: Listelerde değişiklikler olabilir

Çalışma ve sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, Bursa’dan aday adaylığı başvurusu ve milletvekili aday listelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu dönemde siyasette aktif olmayı düşünmeyenlerden biri olduğunu anlatan Çelik, “Devam etmemiz konusunda talep var. Yaptığımız değerlendirmelerde müracaat etmemiz uygun olacağını düşündük. Bu dönemde aktif olma zorunluluğumuz yok. Siyasi anlamda dinlenme olabilir. Böyle beklentimiz yok. Devlet ve parti bize, ülkeye hizmet konusunda imkanlar sundu. Bizde bunların hakkını vermek konusunda büyük gayret içerisinde olduk. Uzun yıllar Bursa’ya hizmet etmiş ve Bursa’da bulunmuş biri olarak tercihimi genel merkeze Bursa olarak bildirdim” diye konuştu.

HER LİSTE MÜKEMMEL DEĞİL

 

Her yapılan listenin mükemmel olduğunu söylemenin mümkün olmadığına dikkat çeken Çelik, şunları söyledi:

‘Bazen seçim anında eksiklikleri görüyorsunuz. Bazılarını da seçim bittikten sonra görüyorsunuz. Bu dönem seçilen arkadaşlarla ilgili ikili değerlendirme imkanı söz konusu. Seçim dönemindeki performansları, etkileri, toplumdaki karşılığı ve seçim sonrasında oluşan tablo bunlarda daha önceki kriterlerle bütünleştirilerek 1 Kasım’a giderken 18 Eylül’de listeler oluşacak. Bazı arkadaşlarda değişiklik olabilir. Bazılarında yeni yer kaydırmalar olabilir. Yani çok doğal bir şey. Önceki seçimde göremediğimiz eksiklikler varsa onları telafi ederek gitmeniz gerekiyor. Toplumun talebini gözlemleyerek ona cevap teşkil edecek liste seçimlerindeki başarının nedenlerinden bir tanesidir. Hepsi o olamaz. Ama partimizin genel merkezi neden biz neden yüzde 41 aldık da yüzde 48 alamadık diye sorgulama yaptı. İllerde neden 5 olacakken 4 aldık. Bunun da sorgulamasını iller düzeyinde yapacak.Ona göre nedenlerden biri olan adaylarla ilgili değişiklik gerekiyorsa seçici kurullar bunu dikkate alacaktır. Ama değişiklik gerekmiyorsa bazı illerde aynı listelerle gidilme imkanı olacaktır.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X