Fatih Terim’den Ozan Tufan yorumu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yeni sezonda şampiyonluk yarışının geçtiğimiz sezonu aratmayacağı görüşünde. Terim, Ozan Tufan transferini değerlendirdi, Milli Takım’ın kalan maçları için umutlu konuştu.

Fatih Terim’den Ozan Tufan yorumu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yeni sezonla ilgili beklentilerini bir TV programına anlattı. 

YABANCI KURALI YORUMU

Geçen sezon son haftalara kadar birkaç takımın katıldığı çekişmeli bir lig yarışı izlediklerini hatırlatan Fatih Terim sözlerine şöyle devam etti; 

“Bu yıl da çok ortaklı bir şampiyonluk yarışı olacak gibi hissediyorum. Minimum 14 yerli kuralıyla birlikte her takım çok daha rahat hareket ediyor. Dolayısıyla her takım kadrosuna kaliteli oyuncular katmaya çalışıyor. Yabancı kontenjanının getirilerini yaşayıp göreceğiz. Sıkıntı yaşamayacağımızı daha önce dile getirmiştik. Eğer ki bir sıkıntıyla karşılaşırsak bunun çözümünü buluruz. Yasakların kalkamasından yana olduğumu söylemiştim. Şu an her şey yolunda gidiyor. Bir de bu kuralın uygulamasını görelim ama ben iyi gideceğinin inancını taşıyorum.” 

OZAN TUFAN TRANSFERİ İÇİN NE DEDİ?

Terim son birkaç haftaya damga vuran Ozan Tufan transferiyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Tecrübeli teknik adam yeni yabancı kuralının özellikle Türk futbolcuların Avrupa’ya ihracının önünü açacağını vurguladı;

“Açıkçası sık yerli transferi yapılan yıllar yaşamadık. Ozan Tufan’ın genç ve yetenekli olması her takımın ilgi alanına girmesine neden oldu. Çalışmaya devam ederse genç yaşta birkaç mevkiide oynayabilen bir oyuncu olacak. Bu bakımdan Fenerbahçe adına iyi bir transfer. Umuyorum daha başarılı yıllar geçirir çünkü Milli Takımımız’ın da böyle futbolculara ihtiyacı var. Çünkü onu ben sağ bekte oynattım, sağ kenar ve önde oynattım. Hatta ABD maçında stoper oynattım. Genç ve gelişime açık bir oyuncu. 

“İYİ OLAN HER YERDE OYNAR”

Yabancı oyuncuların artmasıyla yerli futbolcuların değer kaybedeceği yönündeki eleştirileri de değerlendiren Terim; “Türk oyunculardan kimsenin vazgeçeceğini sanmıyorum. İyi Türk oyuncusu her zaman her yerde forma da bulur değer de bulur. Bu kuralın en önemli özelliği ve benim beklentim olan Avrupa’ya açılma özelliği. Şu dönemde de bu rakamlar artıyor. Hem de bildiğimiz klişe sözlerle değil. Yurdışında da bir yere gidip oradan başka bir yere sıçranabilir. Bu bakımdan forma şansı yakalayamanyanların Avrupa’ya açılacağını düşünüyorum. Bu ateşleme Türk futbolunu Avrupa’da daha fazla sayıyla temsil edilmesini sağlar ve bunun dönüşü Milli Takım’a yansır” ifadelerini kullandı. 

HAMZAOĞLU YORUMU

Terim, Galatasaray’ın başında sezonu üç kupayla birlikte kapatan Hamza Hamzaoğlu için de yorumda bulundu; 

“Hamza Hamzaoğlu çok başarılı bir sezon geçirdi ve bunu hak eden bir kardeşimiz. Ben Hamzaoğlu’nun eleştirilen kısmına değil yaptıklarına bakıyorum. Eleştiriler her zaman olur bunun sadece dozu çok önemli. Zaten kişiselleştirmedikten sonra herkes her eleştiriyi kabul eder.”

TERİM EURO2016’DAN UMUTLU

Terim, Eylül ayında Letonya ve Hollanda ile oynayacağımız maçlar için umutlu konuştu; 

“İyi bir Milli Takım olma yolunda ilerliyoruz. 1.5 sene gibi kısa sürede yeni, iyi oynayan ve sempatik bir takım haline geldik. Umuyorum Konya’da bu umutlu, inançlı günlerimizi devam ettireceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X