Fatma Durmaz Yılbirlik’ten anlamlı veda; İnsanlar gider izler kalır…

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın 10 yılına başarılı çalışmalarla damga vuran Fatma Durmaz Yılbirlik göreve, ‘İnsanlar gider izler kalır, sanat duyarsız kalplere, görmeyen gözlere ve tutulmuş akıllara çare olabilecek tek güç’ sözleriyle veda etti.

Fatma Durmaz Yılbirlik’ten anlamlı veda; İnsanlar gider izler kalır…

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nda (BKSTV) 10 yıldır başarıyla sürdürdüğü görevini ‘Onursal Başkan’ seçilerek noktalayan Fatma Durmaz Yılbirlik, vedasında önemli mesajlar verdi.
Yılbirlik, Hilton Hotel’deki genel kurulda ‘Epik tiyatral’ tarzda bir konuşma yaparak 10 yıl öncesine sorular sorup, önerilerde bulundu. İşte Yılbirlik’in yer yer sitem, yer yer hüzün, yer yer de görevini layıkıyla yapmış olmanın verdiği huzurun izlerinin yer aldığı o konuşması:
”10 yıl önceki Fatma Durmaz Yılbirlik’e derdim ki; korkma elinde dünyayı daha adil, daha merhametli, daha güzel bir hale getirebilecek mucizevi sihirli bir değnek var. O değnek de sanat. Sanat duyarsız kalplere, görmeyen gözlere ve tutulmuş akıllara çare olabilecek tek güç.
10 yıl önceki Fatma’ya kork derdim. Gencecik beyinlere bozuk tohumlar ekmekten, sanat gibi etkili bir gücü yanlış kullanmaktan, hesabını veremeyeceğin işler yapmaktan çok kork. Büyük uygarlıklara ev sahipliği yapmış bu görkemli şehrin halkını hayal kırıklığına uğratma korkusu seni doğru yolda tutacaktır. Sakın umudunu kaybetme seyircinin alkışı her zaman çok olmaz, sahne ışıkları her zaman parlamaz. Yenilikçi olmaya devam et. Halkı duymadığı, görmediği yeniliklerle buluşturmaya devam et. Unutma dağın öte tarafında, dağ köylerinde sanatla buluşmak için seni bekleyenler çocuklar var. Bilgi sonsuz. Hepsine ulaşmak mümkün değil. Gez, gör, izle, kulak ver. İnsanlar gider izler kalır.
10 yıl sonra bu görevi bırakırken kalbimde büyük bir şükran duygusu var. Gönüllü olarak yaptığım bu görevi layıkı ile yapmanın mutluluğu ve onuru var.”

TEK TEK TEŞEKKÜR ETTİ…

Konuşmasının sonunda birlikte görev yaptığı yönetim kurulu üyelerine, vakıf çalışanlarına ve dönemindeki tüm Büyükşehir Belediye başkanları ile Bursa halkına ve basına teşekkür eden Yılbirlik, yeni yönetime de başarılar diledi.

‘CEBİNDEN 10 MİLYON LİRA VERDİ’

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, genel kurulda yaptığı konuşmada, Fatma Durmaz Yılbirlik’in 10 yıl boyunca yönetimi ile birlikte güzel şeyler yaptığını belirterek, ‘Ben kendisine ve yönetimine teşekkür ederim. Fatma Hanımı bırakmıyoruz. Onu Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın Onur Başkanı olarak görmek istiyoruz’ dedi. Yönetim kurulu üyelerinin yarattığı kaynak dışında 10 yıllık görevi boyunca kendi cebinden, kendi şirketlerinden ve dostlarından BKSTV’ye yaklaşık 10 milyon liralık katkı sağlayan Fatma Durmaz Yılbirlik’e bir Bursalı olarak teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Bursa’nın sanat ve kültürüne koyacağı katkının devamı olacağına inanıyorum’ ifadelerini kullandı.

FATMA DURMAK YILBIRLİK
ARTIK ‘ONURSAL BAŞKAN’

BKSTV’nin Hilton Otel’deki genel kurulunda başkanlık görevini Özer Matlı’ya bırakan Fatma Durmaz Yılbirlik ‘Onursal Başkan’ seçildi. Vakfın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Özer Matlı, Ömer Kumova, Nilüfer Çevikel, Ahmet Özkayan, Ersin Yazıcı, Onur Özkul ve Fehim Ferik.

İŞTE 10 YILIN ÖNEMLİ BAŞLIKLAR…

-Strateji ‘Festival 17 İlçede’ sloganı üzerine kuruldu. Bütün ilçelere yayılan Altın Koza Konserleri ile halk birçok yıldızı ilçelerinde ağırladı.
-İlçelerde ilköğretim okullarında eğitim alan çocuklar aileleriyle birlikte açık hava tiyatrosundaki sanat etkinliklerine ücretsiz olarak taşındı.
-Gipsy Kings’den Lara Fabian’a, Despina Vandi’ye, rock müzik efsaneleri arasından Europe’tan Dire Straits’e birçok uluslararası yıldız getirildi.
-Festivali sadece popüler müzikle sınırlanmamasına özen gösterdik. Bursa ilk defa uluslararası düzeyde bir stadyum konserine şahit oldu.
-Her yıl vakfın gelişmesine emek harcayanlara onur ödülü, festivale destek veren kuruluşlara sponsorluk ödülü verilmeye başlandı.
-‘Her Yerde Sanat Var’ ilkesiyle başlatılan Gezici Sanat Atölyeleri ile köylere sanatı taşımak için çalışıldı. Çocuk ve Gençlik Kulübü kuruldu.
-Uludağ Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde eğitim alan gençlerle el ele verilerek, BKSTV Mobil Çocuk Tiyatrosu grubu hayata geçirildi.
-Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin sanatçıları ile köy ilköğretim okulları gezildi. Öğrencilerin enstrümanlarla tanışmalarına aracı olundu.
-Yıl boyunca sergiler düzenlendi. 10 yıl içinde fotoğraf sanatından heykele, ekslibristen resim sanatına birçok eser sergilerde yerini aldı.
-Sanata verilen hizmetler Bursa ile sınırlı tutulmadı. ‘Bursa Roma’da – Roma Bursa’da’ resim sergimiz Roma Vatikan’da sanat severlerle buluştu.
-Vakfın evraklarının ve yazışmalarının belli bir standartta olması için başlatılan ISO 9001 Kalite Belgesi süreci başarıyla tamamlandı.
-Vakfın birçok uluslararası örgüte üye olması sağlandı. Andong Festival Tourism Foundation ile karşılıklı işbirliği protokolü imzalandı.
-‘Bursa Hakkında Her Şey’ adlı kitap Saffet Emre Tonguç ile Fatma Durmaz Yılbirlik tarafından yazıldı ve bütün satış gelirleri vakfa bağışlandı.
-Açık hava tiyatrosunun yerine inşa edilecek yapının bir sanat kompleksi olarak planlanması gerektiği düşüncesiyle proje hazırlandı.
-Proje 2015 yılında İngiltere’de yapılan European Property Awards ödüllerinde ‘En İyi Aktivite Mimarisi’ dalında 1.’lik ödülü getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X