Fatsa’da “Engelliler Günü” Kutlaması

Ordu’nun Fatsa ilçesinde “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle Sami Yücel Eğitim Uygulama Okulu Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda bir program gerçekleştirdi.

Fatsa’da “Engelliler Günü” Kutlaması

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’na öğrenciler Fatsa Off-Road Kulübü üyelerinin cipleriyle şehir turu atarak geldiler. Gerçekleşen programa Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Garnizon Komutanı P. Yrb. Salih Gödek, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Jandarma Komutanı J. Bnb. Halit Gülten, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, daire amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda veli katıldı. Programın açılış konuşmasını Sami Yücel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Ali Haydaroğlu yaptı. Haydaroğlu, “Ülke nüfusumuzun yaklaşık yüzde 12’si engelli olduğu düşünülürse toplumsal bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak adına bu konuya ne kadar önem vermemiz gerektiği oldukça açıktır. Bu tür etkinliklerle toplumsal farkındalık düzeyimizi sürekli artırmamız gerekmektedir. Çünkü biliyoruz ki toplumsal bilinçlenmemiz artıkça engelli sorunları da aynı ölçüde azalacaktır. Sami Yücel Özel Eğitim Okulu olarak 75 öğrencimiz okulda 8 öğrencimiz evde eğitim almak üzere toplam 83 öğrencimiz okulumuzda eğitim öğretimlerine devam etmektedir. Geçen yıldan bugüne yüzme ve futbol projelerimiz geziler, faaliyet ve etkinliklerimizle topluma bizde varız diyoruz. Velilerimizin de bu süreçteki ilgi ve fedakarlıkları yaptığımız çalışmalarda bizlere güç katıyor” dedi. Engelli haklarını, hukukuyla, eğitimiyle ve istihdamıyla bir bütün olarak ele almak gerekir diyen Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, “Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır. Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır. Bu anlamlı günde tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimizle kutlar, ömür boyu mutlu bir yaşam dilerim” diye konuştu. Programa katılan protokol üyeleri, veliler ve öğrencilere yemek ikramının ardından engelli öğrenciler, yerel sanatçıların birbirinden güzel söylediği müziklerle doyasıya eğlendiler. Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk de öğrencilerin eğlencesine katılarak onlarla kolbastı oynadı ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Müdür Öztürk, bu örnek davranışıyla velilerden tam not aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X