‘Faturayı öğretmene çıkarmayın’ 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Öğretmen Performans Değerlendirme Taslağı’na karşı Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker, “Bakanlık, kötü performansın faturasını öğretmene çıkarmaktan vazgeçmelidir” dedi. 

‘Faturayı öğretmene çıkarmayın’ 

Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmeliği Taslağı’nı değerlendiren Numan Şeker, Bakanlığı’n performans değerlendirmesinde oluşturduğu kriterlerin, ölçümleme ve değerlendirme yapmaktan uzak olduğunu söyledi. Bakanlığın performans değerlendirmesinde gittiği yanlıştan bir an önce geri dönmesi gerektiğini ifade eden Şeker, “Müdürün öğretmeni, öğretmenin öğretmeni, öğrencinin öğretmeni ve velinin öğretmeni değerlendirdiği bir performans değerlendirmesi doğru ve uygulanabilir değerlendirme değil. Müdür arkadaşlarımız ‘öğretmenleri değerlendirmek için elimize bir fırsat geçti’ diyor. 

Öğretmenler ‘Şimdi biz bu öğretmene puan vereceğiz. Daha önce bize nasıl davranıyordu şimdi görecek’ diyor. Öğrenci ‘Hocam yazılı notları okurken dikkat et. Ben de sana not vereceğim’ diyor. Bir de öğretmene darpta birinci sırada olan velilerimize öğretmeni değerlendirme hakkını verdiğimizde nelerin ortaya çıkacağını şimdiden görüyoruz. Bakanlık bu tutumundan kesinlikle geri adım atmalıdır” diye konuştu.

“EYLEM KARARI ALIRIZ”

Bakanlığa performans değerlendirmesini gündeminden çıkarma çağrısında bulunan Şeker, “Bakanlığın aceleci ve plansız bir tavırla, hukuki ve kanuni dayanağı olmayan, öğretmene, öğrenciye ve eğitime somut hiçbir katkısının bulunmadığı açık olan performans değerlendirme sistemini uygulamaya koymaktaki gereksiz ısrarı, hatalara ve mağduriyetlere sebep olacaktır Yönetmelik taslağının yürürlüğe konulması halinde, süreci işletilemez hale getirecek eylem kararı almaktaki kararlığımızı bir kere daha vurguluyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X