FBI peşini bırakmıyor

ABD başkan adayı Hillary Clinton’ıne-mailleri ile ilgili soruşturma yapılacağını duyurarak, oyların düşmesine neden olan FBI, yine devrede. FBI şimdi de Bill Clinton dönemi ile ilgili bir yolsuzluğu açıklayarak tansiyonu yükseltti.

FBI peşini bırakmıyor

ABD, seçimlere günler kala Federal Soruşturma Bürosu’ndan (FBI) Demokrat başkan adayı Hillary Clinton’a (69) yeni bir darbe geldi.

FBI, Hillary Clinton’ın eşi Bill Clinton’ın başkanlık görevindeyken vergi kaçakçısı Mark Rich’ı affetmesiyle ilgili belgeleri açıklayarak, Demokratlarını adayını çok zor durumda bıraktı.

2001 yılında Bill Clinton tarafından af edilen Rich’ın eski eşi Demokrat Parti ve Hillary Clinton’a yüklü bağışta bulunmuştu.

1983 yılında İsviçre’ye kaçan Mark Rich uzun yıllar FBI’nin en çok arananlar listesinde yer almıştı.

Hillary Clinton’un sözcüsü Brian Fallon, Twitter üzerinden yayınladığı mesajda zamanlama açısından belgelerin açıklanmasını garipsediğini belirtti.

TRUMP ÖNDE

Demokratların başkan adayı Hillary Clinton FBI’dan üst üste aldığı ‘darbeler’ nedeniyle zor günler geçiriyor. ABC News ve Washington Post gazetesinin ortak anketinde seçime bir hafta kala Cumhuriyetçi aday Donald Trump atağa geçerek rakibi Clinton’ın 1 puan önüne geçti. Donald Trump, geçtiğimiz ay Demokrat rakibinin yaklaşık 10 puan gerisindeydi.

Bu arada Demokratların başkan adayı Clinton, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’a yaptığı sözlü saldırıların dozunu artırdı. Adaylar arasındaki büyük çekişmeye sahne olan Florida Eyaleti’ndeki bir mitingde konuşan Clinton, Trump’ın kadınlarla ilgili sözlerine değinerek Trump’ın son yıllarda vaktini kadınları aşağılayıp eleştirmekle geçirdiğini söyledi.

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ise seçim mitinglerine Pennsylvania ve Wisconsin eyaletlerinde devam etti.

Trump, Başkan Barack Obama’nın sağlık sigortası reformunun kaldırılması gerektiğini savundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X