FBI, Trump’a karşı

ABD Başkanı Donald Trump’un eski başkan Barack Obama tarafından dinletildiği iddialarını istihbarat kuruluşlarından yalanlama geldi.

FBI, Trump’a karşı

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, Trump’ın selefi Barack Obama tarafından dinletildiği iddiasının temelsiz olduğunu söyledi. 

‘New York Times’ gazetesi federal polis teşkilatının üst düzey yetkililerine dayandırdığı haberde, Comey’in Trump tarafından ortaya atılan iddianın geri çevrilmesi için Adalet Bakanlığı’na başvurduğu belirtildi. Haberde, James Comey’in ‘suçlamaya kanıt gösterilmediği, ancak iddianın ‘yasaların FBI tarafından çiğnendiği izlenimine yol açtığı’ gerekçesiyle bakanlıktan bu yolda bir açıklama yapılmasını istediğine yer verildi.

CLAPPER DE YALANLADI

Eski Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper ise bir televizyona yaptığı açıklamada Trump’un seçim kampanyasının ya da özel telefonlarının dinlenmesi için direktif verilmediğini söyledi.

 

PANETTA’DAN İLGİNÇ İDDİA

Eski CIA Direktörü Leon Panetta ise  Trump’un dikkatleri Rusya ilişkileriyle ilgili suçlamalardan saptırmak amacıyla böyle bir suçlamada bulunduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X