FC. Ankara Gengenbach 50. yılını kutluyor

Almanya’nın en eski Türk futbol kulübü FC Ankara Gengenbach, 15-17 Temmuz tarihlerinde 50. kuruluş yıldönümünü görkemli bir şekilde kutlamaya hazırlanıyor.

FC. Ankara Gengenbach 50. yılını kutluyor

1965 yılında kurulan FC Ankara Gengenbach Kulübü’nün başkanı Koray Özkan, yarım asırlık kulübün kutlamalarına herkesi davet ederek, “Avrupa ve Almanya’nın en eski Türk futbol kulübü olmamız hepimizi gururlandırıyor. FC Ankara, Almanya ve Baden Württemberg eyaletinde diğer nesillere güzel bir miras olarak kalacaktır. Aynı zamanda Türk toplumunun ne kadar uyumlu olduğunu ve spora önem verdiğinin güzel bir örneğidir” diye konuştu. Yerel amatör lig Kreisliga B grubunda mücadele eden FC Ankara Gengenbach, 1988-1989, 2003-2004, 2013-2014 sezonlarında üç kez A grubuna yükseldi. Alman Maliye Bakanı Wolfgang Schaueble’nin yaşadığı Gengenbach kasabasında kendine ait stadı ve kulüp binası bulunan FC Ankara’nın 82 üyesi bulunuyor. Üyelerin 42’si ise futbolcu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X