Fed 2016’da 4 kez faiz artırabilir

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 2016 yılının sonuna kadar dört kez faiz artırmasının beklendiğini bildirdi.

Fed 2016’da 4 kez faiz artırabilir

Kuruluşun açıklamasında, ”Gelişen piyasalara ilişkin zayıflıklar küresel ekonomik büyümeyi düşürüyor. Fakat bunun ortaya küresel bir resesyon çıkarma olasılığı yok” denildi. Fitch’in, küresel ekonominin 2016 yılı sonunda yüzde 2,6, 2017 yılı sonunda ise yüzde 2,7 büyüyeceğine yönelik beklentisine yer verilen açıklamada, ”Yazın sonunda ortaya çıkan küresel büyüme endişeleri ortadan kaybolmadı. Gelişen ekonomilerin, önde gelen gelişmiş ekonomilerdeki aktiviteye büyür bir zarar vermediği görülüyor. Çin sert inişten ziyade, bir şekilde büyümesini sürdürüyor görünüyor. Öte yandan dünya ticaret göstergeleri de dikkate değer şekilde iyileşti” ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada, Fed’in beklenen faiz artışına ilişkin, ”Bu ayın sonunda gerçekleşmesi beklenen ilk faiz artışından sonra Fed’in temkinli bir şekilde devam etmesi muhtemel. Fed’in 2016 yılı bitmeden dört kez faiz artırmasını bekliyoruz” tahmini paylaşıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X