‘Feda edilecek tek ferdimiz yok’

Hedeflerinin öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu belirten Sarıkaya, ülke olarak güçlü olmanın yolunun eğitimden geçtiğini söyledi.

‘Feda edilecek tek ferdimiz yok’

AYDIN KURMUŞ

17 ilçenin Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürleri, Büyükorhan’da İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’nın başkanlık ettiği toplantıda Bursa eğitimi masaya yatırdı.

Toplantıda ilk olarak Büyükorhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal ilçedeki eğitim durumu hakkında bilgi verdi. Daha sonra il genelindeki eğitimin masaya yatırıldığı toplantıda, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının geniş bir değerlendirilmesi yapıldı. Ayrıca okul öncesi eğitim, AB projeleri, proje yarışmalarına katılımın artırılması, bilim şenliği, okul güvenliği, taşımalı eğitim gibi konular da görüşüldü.

GÜÇLÜ OLMANIN YOLU EĞİTİM

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, hedeflerinin öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu ve ülke olarak güçlü olmanın yolunun eğitimden geçtiğini söyledi. Veli Sarıkaya, “Okullarda eğitim süresince gençlerin bir yandan hayata hazırlanırken bir yandan da araştıran, yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen, bilimsel araştırma yapabilen, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde iyi yetişmelerini sağlamak hepimizin görevidir” dedi.

BİLİM VE TEKNOLOJİ

Bu konuda da eğitimciler olarak üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaları gerektiğini ifade eden Veli Sarıkaya, “Güçlü olmanın yolunun eğitimden geçtiğine inanıyorum. Bu nedenle eğitimde feda edilebilecek hiçbir ferdimiz yok. Bir yandan öğrencilerimizi en iyi şekilde hayata hazırlamaya çalışırken, diğer yandan bilginin, bilim ve teknolojinin bu kadar önem kazandığı günümüzde öğrenciyi destekleyecek, öğrenmeyi zevkli kılacak ortamlar da oluşturmamız çok önemli” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X