Fed’den faiz açıklaması

Fed Başkan Yardımcısı Fischer, “Tahminim 2016 yılında 4 faiz artırımı olacağı yönünde” dedi.

Fed’den faiz açıklaması

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, 2016 yılında 4 faiz artırımı olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Fischer, “Benim görüşüme göre 4 faiz artırımı olası.Fed gelen verilere göre tepkisini belirleyecek. Fer şu anda 2016’da kaç tane faiz artırımı olacağı konusunda yeterince şey bilmiyor. Ancak Fed piyasalarda büyük karışıklıklara yol açmadan hedeflerini yakalamak istiyor” dedi. 

Fischer ayrıca Fed’in piyasaların ne düşündüğü tarafından yönlendirilemeyeceğini belirtirken, Fed’in negatif faiz oranlarını kullanma yolunda ilerlediği yönünde bir görüşü olmadığını da vurguladı.

Fischer, Fed’in petrol ve global ekonomi istikrar kazandığında enflasyon trendinin yükseleceğini düşündüğünü de ifade etti.

Piyasalarda belirsizlik arttı

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Çin ve Kuzey Kore’deki gelişmelerin etkisiyle piyasalarda belirsizliğin arttığını söyledi.

Fischer, Kuzey Kore’nin hidrojen bombası denemesinin piyasalarda belirsizliği artırdığını ve bunun uzun vadeli etkileri konusunda emin olmadığını belirtirken, Çin ekonomisinde yavaşlamaya yönelik endişelerin de daha ciddi olabileceğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X