Felaketi sürücüler davet ediyor

Direksiyon başında cep telefonuyla görüşürken hayatınızın ‘OF’ tuşuna basmayın… Cep telefonları hayatımızın artık önemli pir parçası. Ancak, direksiyon başındaki görüşmeler kazalara davetiye çıkarıyor. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimi

Felaketi sürücüler davet ediyor

OKTAY KAYALAR

Trafikte seyir halindeyken cep telefonuyla görüşmek, mesaj yada mail okumak dikkat dağınıklığına yol açıyor. Bu durum, beraberinde kazaları getiriyor. Uzmanlar, cep telefonu kullanmanın yaşanan trafik kazanlarının başlıca nedenleri arasında yer aldığını belirtiyor. 

Bu yüzünden meydana gelen kazalarda ölüm oranlarının da yüksek olduğunu vurgulayan uzmanlar, ‘Ölümlerin yanısıra hastaneye kaldırılılan yaralıların yüzde 32’sinde ortopedik travma, yüzde 30’unda da kalıcı sakatlıklara neden olan büyük kırıklar oluşuyor. Bu rakamlar oldukça düşündürücü’ diyorlar.

İşte bu yüzden direksiyon başındayken cep telefonundan uzak durulması istenirken, ‘kurallara uyup hayatın ‘OF’ tuşuna basmamaya dikkat edin’ uyarısında bulunuluyor.

Öte yandan,  Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin, geçtiğimiz yıl direksiyon başında telefonla konuşan 5 bin 422 sürücüye ceza yazdığı öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X