Felçli köpeği yeniden yürüttü

Uzun yıllar köpek fobisi olan Banu Baltacı, 9 yıl önce ilk köpeğini sahiplenerek korkusunu yendi.

Felçli köpeği yeniden yürüttü

Bundan sonra köpeklere ayrı bir sevgi besleyen Baltacı, köpeği olmadan dışarı çıkamaz duruma geldi.

Ardından bundan aylar önce sokakta görüp sahiplendiği Bıdık ismini verdiği köpek, kısa süre sonra felç olarak yürüyememeye başladı. Bıdık’ı uzun süre bebek arabasında gezdiren Baltacı, 6 ay sonra yürüteç sayesinde ilk adımlarına atmasını sağladı.

Özel yaptırılan yürüteç sayesinde arka ayakları adım atmaya başlayan Bıdık, hayırseverlerin desteğiyle İstanbul’da göreceği fizik tedaviyle yürüyeceği günü bekliyor.

Köpeğinin sahiplendikten sonra gençlik hastalığına yakalanıp felç olduğunu ifade eden Banu Baltacı, “Bıdık’ı veterinere götürdüğümüzde yapılan testler sonucunda gençlik hastası çıktı. Birkaç gün sonra titremeleri başladı. Biz de onu hayatta tutmaya çalıştık ancak felç kaldı. İstanbul’da hayvanlara fizik tedavi hizmeti veren kliniğe götürdük. Bu tedaviyi hayvanseverlerden destek isteyerek yaptırdım. Yardımseverlerin desteğiyle yürüteç alındı ve Bıdık ilk adımlarını arka ayaklarıyla atmaya başladı. 4 ayağının da yürüyebilmesi için tedaviye devam etmemiz lazım. Bunun için insanlardan yardım istedim. İnşallah gelecek yardımlarla birlikte iyileşip yürüyebilecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X