Felluce’de IŞİD’e darbe

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü ABD’li komutan Steve Warren, Irak’ta Felluce’yi kurtarma operasyonları kapsamında, aralarında örgütün kentteki komutanın da bulunduğu 70 militanının öldürüldüğünü bildirdi.

Felluce’de IŞİD’e darbe

Warren, Bağdat’tan video-konferans yoluyla Pentagon’daki gazetecilere bilgilendirmede bulundu. Felluce’nin kurtarılması operasyonları ile ilgili bilgi veren Warren, son dört günde koalisyon uçaklarının 20 hava saldırısı gerçekleştirdiği bilgisini verdi.

Bu operasyonlarda IŞİD’in savaş mevzilerinin yok edildiğini belirten Warren, aralarında örgütün Felluce’deki komutanı olan Mahir el-Bilawi’nin de bulunduğu 70’ten fazla militanının öldürüldüğünü kaydetti. Warren, Bilawi’nin öldürülmesinin örgüte vurulan bir darbe olduğunu ifade ederek, “Bu şüphesiz düşmanın tamamen savaşmayı bırakmasına yol açmayacak ancak bu bir darbedir. Karışıklığa ve ikinci konumdaki komutanın yerini değiştirmesine neden oldu.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X