Felsefe konferansları başlıyor

Bursa’nın kent kültürü ve kentlilik bilincine katkı sağlayan Felsefe Konferansları’nın 8.’si zengin bir programla başlıyor.

Felsefe konferansları başlıyor

Her yıl ekim ayından mayıs ayı sonuna kadar uzanan süreçte aylık düzenlenen sekiz konferansla Bursa’nın kent kültürüne katkı sağlayan Felsefe Konferansları 2017-2018 serisi başlıyor. Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü, Bursa Felsefe Kulübü ve Felsefe Gazetesi işbirliği ile düzenlenen 2017-2018 Felsefe Konferansları içeriğiyle de dikkat çekiyor. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Özgüç Güven’in “Makinalar Hayal Kurabilir mi? ” adlı konferansı ile 21 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’da Ördekli Kültür Merkezi’nde başlayacak olan seri, felsefe severleri bir araya getirecek.

HER AYIN 3.CUMARTESİ’Sİ…

Farklı düşünce yapısındaki bireylerden oluşan şehirlerin birlikte yaşama kültürü edinebilmesi için felsefeye günlük hayatta ihtiyaç duyulduğunu belirten Bursa Felsefe Kulübü Derneği Başkanı Gürkan Kaya, ‘2010 yılından itibaren iki yılda bir düzenlediğimiz Uluslararası Felsefe Kongresi ve her yıl düzenlediğimiz Felsefe Konferansları serisi ile “Evliya Şehri Bursa”nın “Düşünce Şehri Bursa’ ya da ‘Felsefenin Başkenti Bursa” olması en büyük idealimiz’ diye konuştu.

U.Ü. Felsefe Bölümü  Öğretim Üyesi Prof. Dr. A.Kadir Çüçen ise, ‘Felsefe Konferansları daha önce olduğu gibi, bu yılda her ayın üçüncü cumartesi günü saat 17.OO’da Ördekli Kültür Merkezinde felsefe tutkunlarını bir araya getirecek. Felsefe konferanslarının amacı, felsefeyi sevdirmek ve Bursa halkıyla buluşturmaktır. Çünkü felsefe şehirde üretilen bir düşünce etkinliği olarak, insan, toplum ve dünya problemleri karşısında filozofun önce problemi görme ve irdeleme sonra da çözüm üretme etkinliğidir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X