Fen Olimpiyatları Sınavına 26 Okul Katıldı

Batman Fen Lisesi’nin organize ettiği Fen Olimpiyatları sınavı kentte eğitim veren ortaokulların katılımıyla gerçekleşti. Batman Fen Lisesi’nde ge…

Fen Olimpiyatları Sınavına 26 Okul Katıldı

Batman Fen Lisesi’nin organize ettiği Fen Olimpiyatları sınavı kentte eğitim veren ortaokulların katılımıyla gerçekleşti. Batman Fen Lisesi’nde gerçekleşen Fen olimpiyatları sınavına 26 ortaokuldan 3’er öğrenci katıldı. Hafta sonu gerçekleşen ve açık uçlu soruların sorulduğu sınavda okulların puanları 13 Mayıs’ta düzenlenecek olan bilim şenliğinde açıklanacak. Fen Olimpiyatı sınavında birinci olan okula 3 adet tablet, ikinci olan okula 3 adet bisiklet ve üçüncü olan okula da 3 adet çeyrek altın verilecek. Ayrıca Fen Olimpiyatı sınavına katılan tüm okullara katılım belgesi de takdim edilecek. Fen Olimpiyatları sınavının yapıldığı Batman Fen Lisesini ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Fen Olimpiyatları sınavı ile ilgili Okul Müdürü Mehmet İsen’den bilgi aldı. Bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri olimpiyatları geleneksel hale getirmek istediklerine dikkat çeken Çelik, “Amacımız ortaokul öğrencilerinin fen ve teknoloji dersine olan ilgilerini artırmak, ortaokul öğrencilerini kaynaştırmak, öğrencilerin bilişsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X