Fenerbahçe Monaco’yla Avrupa kupaları tarihinde ilk kez karşılaşacak

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa 1. Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Monaco ile eşleşen Fenerbahçe, rakibiyle Avrupa kupaları tarihinde ilk kez karşılaşacak.

Fenerbahçe Monaco’yla Avrupa kupaları tarihinde ilk kez karşılaşacak

Avrupa kupalarında 42. sezonunu geçirecek sarı-lacivertli takım, daha önce 7 kez Fransız takımlarıyla eşleşip 15 maç oynadı. Sarı-lacivertliler bu karşılaşmaların 4’ünü kazanırken, 8’ini kaybetti, 3 maçta beraberlikle sonuçlandı.

 

Geçen sezonu 3. bitirdi

 

Fenerbahçe’nin rakibi Monaco, geçen sezon Ligue 1’i 3. sırada bitirerek UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynama hakkı kazandı.

 

Ligi domine eden şampiyon Paris Saint Germain’in ardından Olympique Lyon’la aynı puanı (65) toplayan Monaco, ligi averajla 3. sırada tamamladı.

Şampiyonlar Ligi ön eleme oynama biletini elde eden Monaco için işler geçen sezon Avrupa kupalarında ise iyi gitmedi. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İspanyol ekibi Valencia’ya elenen Fransız temsilcisi, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti. Gruplarda Anderlecht (Belçika), Tottenham (İngiltere) ve Karabağ (Azerbaycan) ile eşleşen Monaco, J Grubu’nu 3. bitirerek Avrupa defterini geçen yıl aralık ayında kapattı.

 

7 şampiyonluğu var

Monaco, Ligue 1’de toplam 7 kez şampiyonluğa ulaştı.

Fransa’da en fazla şampiyonluk elde eden 5 takımdan biri olan Monaco, en son bu zaferi 16 yıl önce 1999-2000 sezonunda yaşadı.

 

İlk şampiyonluğunu 1960-61 sezonunda alan Monaco daha sonra sırasıyla 1962-63, 1977-78, 1981-82, 1987-88, 1996-97 ve 1999-2000 sezonlarında şampiyonluk ipini göğüsledi.

 

Önemli yıldızları var

 

Monaco kadrosunda önemli yıldızlar bulunduruyor.

 

Falcao’nun dışında Brezilyalı forvet Vagner Love ile 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Portekiz’le Avrupa şampiyonluğu yaşayan Joao Moutinho ve 38 yaşındaki stoper Ricardo Carvalho’ya sahip olan Monaco’nun kadrosunda şu isimler yer alıyor:

 

Kaleci: Danijel Subasic (Hırvatistan), Seydou Sy (Senegal), Morgan de Sanctis (İtalya)

 

Defans: Fabio Tavares “Fabinho” (Brezilya), Jemerson (Brezilya), Ricardo Carvalho (Portekiz), Elderson Echiejile (Nijerya), Andrea Raggi (İtalya), Almamy Toure (Fransa), Raphael Diarra (Fransa), Ruben Vinagre (Portekiz), Mehdi Beneddine (Fransa), Marcel Tisserand (Demokratik Kongo Cumhuriyeti), Kamil Glik (Polonya) Djibril Sidibe (Fransa), Benjamin Mendy (Fransa), Abdou Diallo (Fransa)

 

Orta saha: Nabil Dirar (Fas), Joao Moutinho (Portekiz), Bernardo Silva (Portekiz), Fares Bahlouli (Fransa), Tiemoue Bakayoko (Fransa), Adama Traore (Mali), Thomas Lemar (Fransa), Ilyes Chaibi (Fransa) Abdou Aziz Thiam (Fransa), Jonathan Mexique (Fransa), Kevin N’Doram (Fransa), Youssef Ait Bennasser (Fas), Gabriel Boschilia (Brezilya)

Forvet: Vagner Love (Brezilya) Guido Carrillo (Arjantin), Ivan Cavaleiro (Portekiz), Kylian Mbappe (Fransa), Corentin Tirard (Fransa), Valere Germain (Fransa), Radamel Falcao (Kolombiya).

Stadın anlamı büyük önem taşıyor

Monaco’nun maçlarını oynadığı II. Louis Stadı’nın, hem UEFA hem de Türk futbol tarihi açısında önemli bir yeri vardır.

 

Yaklaşık 18 bin seyircili kapasiteli stat, 1998-2012 yılları arasında UEFA Süper Kupası maçlarına ev sahipliği yaptı. Fenerbahçe’nin en büyük rakiplerinden biri olan Galatasaray’da 2000 yılında bu statta tarihi bir zafer elde etti. UEFA Kupası şampiyonu sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanan İspanyol devi Real Madrid’i 25 Ağustos 2000’de uzatmalarda bulduğu altın golle 2-1 yenerek UEFA Süper Kupa’yı Türkiye’ye getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X