Fenerbahçe tur için avantaj sağladı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımını 2-0 yenerek rövanş müsabakası öncesi önemli bir avantaj elde etti.

Fenerbahçe tur için avantaj sağladı

Ülker Stadı’nda oynanan maça Fenerbahçe çok hızlı başladı. Kanatları kullanarak rakibini baskı altına alan Fenerbahçe, 18. dakikada Josef de Souza’nın kafa golüyle öne geçti ve soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Taraftarının da desteğini arkasına alan ve çok fazla pozisyona giren Fenerbahçe’de, yine De Souza sahneye çıktı. Brezilyalı futbolcunun 72. dakikadaki golüyle skoru 2-0’a getiren sarı-lacivertliler, farkı daha da açacak pozisyonları değerlendiremedi ve sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Bu karşılaşmanın rövanşı, 25 Şubat Perşembe günü Rusya’nın başkenti Moskova’da oynanacak. Fenerbahçe bu mücadeleyi iki farktan az bir skorla kaybetmesi durumunda bile turu geçen taraf olacak.

Josef de Souza’nın gecesi

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza, attığı 2 golle maça damgasını vurdu.

Bu sezonki 9. Avrupa kupası maçını oynayan Brezilyalı oyuncu, bu kulvarda daha önceki karşılaşmalarda golle buluşamamıştı. Maçın 18. ve 72. dakikasında sahneye çıkan De Souza, takımına avantajı getiren golleri kaydetti.

Ön liberoda oynayan De Souza’nın, iki golünü de rakip ceza alanına girip altıpasın içinden atması dikkati çekti.

Toplamda 30. resmi maçına çıkan Brezilyalı orta sahanın, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda da birer golü bulunuyor.

100. maçta galibiyet

Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 100. iç saha maçından mutlu ayrıldı.

Lokomotiv Moskova karşısında 100. iç saha maçını oynayan sarı-lacivertliler, aldığı 2-0’lık skorla evindeki galibiyet sayısını 48’e çıkardı. Fenerbahçe’nin ayrıca, iç sahada 21 beraberlik ve 31 yenilgisi bulunuyor.

Öte yandan Fenerbahçe’nin, Avrupa kupalarındaki yenilmezlik serisi 6 maça çıktı. Bu maçlarda üçer galibiyet ve beraberlik alan sarı-lacivertliler, en son Norveç ekibi Molde’ye 3-1’lik skorla kaybetmişti.

Gökhan Gönül’den etkili performans

Fenerbahçe’nin milli sağ beki Gökhan Gönül, gösterdiği performansla takımının galibiyetinde başrol oynadı.

Lokomotiv Moskova maçında De Souza’nın attığı ilk golün asistini yapan Gökhan, rakibe yaptığı pres, kazandığı toplar ve hücuma çıkışlarıyla beğeni topladı.

Gökhan, taraftarların da büyük desteğini aldı. Taraftarlar, maçın belli bölümlerinde Gökhan’ın adını bağırarak tezahüratlarda bulundu. Gökhan da formasındaki Fenerbahçe armasını öperek taraftarlara karşılık verdi.

Gökhan maçtan sonra da sahada tek başına kalmasına rağmen kendisini çağıran tribünleri tek tek dolaştı. Bu sezon Avrupa’daki 6. maçına çıkan Gökhan, 5 kez forma giydiği grup maçlarında 2 defa UEFA tarafından haftanın en iyi ilk 11’ine seçilmişti.

Fenerbahçe’den Rus takımlarına İstanbul’da geçit yok

Fenerbahçe, Rus takımlarıyla oynadığı 3. iç saha maçını da kaybetmedi.

Daha önce İstanbul’da CSKA Moskova’yı yenen, Spartak Moskova’yla berabere kalan sarı-lacivertliler, bir diğer Moskova ekibini eli boş gönderdi.

Rus ekiplerine karşı 5. maçına çıkan Fenerbahçe, 2. galibiyetini elde etti. Sarı-lacivertlilerin Ruslara karşı 2 galibiyetin yanı sıra 2 beraberliği ve bir yenilgisi bulunuyor.

Lokomotiv Moskova’da Tarasov cezalı

Lokomotiv Moskova’nın orta saha oyuncusu Dmitri Tarasov, rövanş maçı öncesi cezalı duruma düştü.

Fenerbahçe karşısında bu sezon Avrupa Ligi’nde 3. kez sarı kartla cezalandırılan Rus futbolcu, rövanş maçında oynayamayacak.

Türk gazetecilerin Rusya görevi için toplantı yapıldı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), gelecek hafta oynanacak rövanş maçını takip edecek Türk gazetecilerin Rusya’ya girişlerinde engel çıkmaması için Rus kulübünün ve Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetkilileriyle toplantı yaptı.

Maçın devre arasında yapılan ve Fenerbahçe Kulübü’nden de yetkilinin katıldığı toplantıda, Türk gazetecilerin rahat vize alması ve pasaport kontrolünde sıkıntı yaşanmaması için birtakım görüşmelerde bulunuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X