Fenerbahçe’den okul isyanı!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 2002 yılında yapılan protokolün gerekleri yerine getirilmesine rağmen Şükrü Saracoğlu Stadı’nın yanındaki Kenan Evren Anadolu Lisesi’nin içinde bulunduğu arazinin kendilerine devredilmemesine tepki gösterdi.

Fenerbahçe’den okul isyanı!

Başkan Yıldırım, ”Protokol gereğince bugüne kadar 100 milyon liraya yakın harcama yaptık. Bu harcamanın tek amacı, lisenin buradan ayrılmasıydı. Arazi boşaldıktan sonra maliye ile oturup burayı kiralayacaktık. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştük. Sayın Bakan, bu protokolü tanımadığını söylüyor. Yönetim olarak neler yapabileceğimizle ilgili hukuki çalışmalar hazırlıyoruz. Mahkemeye gidilmesi gerekiyorsa mahkemeye gideceğiz” dedi. 

Kamuoyunda arazinin kendilerine satıldığı gibi bir yanlış algı oluşturulduğunu, aksine 49 yıllığına kiralayıp, gelirlerinin yüzde 25’ini de maliyeye kira olarak ödeyeceklerini anlatan Yıldırım, “Aslına bakarsanız akıllı bir iş değil. O zaman stadı da almak ve bu araziyle birleştirmek gibi bir amacımız vardı. Yoksa karlı bir proje değil” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X