Fenerbahçe’den Real Madrid’e yine geçit yok

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi’nin 10. haftasında İspanya’nın Real Madrid takımını 78-77 yendi. Sarı-lacivertli takım bu galibiyetle Real Madrid’e karşı oynadığı son 4 maçı da kazanmış oldu.

Fenerbahçe’den Real Madrid’e yine geçit yok

Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi’nin 10. haftasında sahasında karşılaştığı İspanya’nın Real Madrid takımını 78-77 yendi.

Bu sonucun ardından sarı-lacivertliler, üst üste 3. toplamda ise 7. galibiyetini elde ederken, Real Madrid, 3. kez sahadan mağlup ayrıldı.

Karşılaşmaya tamamı dolu tribünlerin önünde etkili başlayan Fenerbahçe, farklı oyunculardan bulduğu isabetlerle 5. dakikada 12-7 öne geçti. Nunnally’nin skorer oyunuyla ilk molaya 14-11 üstün giden sarı-lacivertliler, mola dönüşü boyalı alanda Udoh-Vesely ikilisiyle sayılar buldu ve ilk periyodu 23-19 önde kapattı.

Mücadelenin ikinci çeyreğine de boyalı alanı iyi kullanarak başlayan sarı-lacivertliler, soyunma odasına bir sayı farkla geride gitti: 39-40.

Fenerbahçe, maçın ikinci yarısına Kalinic’in üç sayılık basketiyle öne geçerek (42-40) başladı. Sarı-lacivertlilerin top kayıplarını hızlı hücumlarda Maciulis ve Ayon ile değerlendiren konuk ekip, 24. dakikada tekrar öne geçti: 44-47. İkili oyunlarla topu boyalı alana indiren misafir takım Ayon’un 28. dakikadaki basketiyle farkı 5 sayıya yükseltti: 47-52. Sarı-lacivertliler, Vesely ve Sloukas’ın isabetleriyle tekrar beraberliği yakaladı ve son periyoda 57-57 eşitlikle girildi.

Karşılaşmanın son çeyreği büyük bir heyecana sahne oldu. Baskılı savunmayla başlayan Fenerbahçe, rakibinin top kayıplarını hızlı hücumlarla değerlendirdi ve sahadan 78-77 galip ayrıldı.

Maçın en skorer ismi Fenebahçe formasıyla 18 sayı üreten Nunnally olurken, Udoh, Sloukas, Vesely, Kalinic ve Ali Muhammed çift haneli sayılara ulaşarak galibiyeti bölüştüler. Real Madrid’de ise Randolph 16, Llull 14 sayı kaydetti.

Karşılaşmada sadece 7 oyuncuyla mücadele eden Fenerbahçe de sahada kalan bütün basketbolcular 24 dakikanın üzerinde süre aldı.

Fenerbahçe ayrıca bu galibiyetle Real Madrid’e karşı oynadığı son 4 maçı da kazanmış oldu.

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, maçı yönetim kurulu üyeleriyle tribünden takip etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X